Konu: Etli Pide
Yalnız Mesajı Göster

Etli Pide

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Pide



etli pide hamuru nasıl hazırlanır - pide tarifleri - etli pide tarifi


Etli pide malzemeleri
Hamur için


2 su bardağı un


1 çay kaşığı yaş maya


2 kahve fincanı ılık su


1 tutam tuz


1 su bardağı kepekli un

İç malzeme


250 gr koyun kıyması


1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz


1 soğan


1 domates


Tuz


karabiber


2 çorba kaşığı mısırözüyağı


4 kiraz domates

Etli pide hazırlanışı

Etli pide:


Hamur için unu hamur yoğurma kabına eleyin

Tuzu ekleyip harmanlayın

Ortasını havuz gibi açıp maya ve suyu ilave edin

Pürüzsüz orta yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun

Üzerini bir bezle örtüp mayalanması için en az yarım saat kadar bekletin


İç malzeme için soğan ve domatesi soyup kıyın

Derin bir kaba alıp kıyma, kıyılmış maydanoz,tuz, mısırözüyağı ve karabiberi ekleyip karıştırın


Hamuru 4 eşit bezeye ayırın

Kepekli un serpilmiş tezgahın üzerinde elinizde bastırarak pide şeklini vererek açın Fırın tepsisini yağlayıp 2 çorba kaşığı kadar kepekli undan serpin

Pideleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin Üzerlerine önceden hazırladığınız kıymalı iç malzemeden paylaştırın


İkiye kesilmiş kiraz domatesleri yerleştirin

Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin Sıcak ya da ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla