Konu
:
Etli Pide
Yalnız Mesajı Göster
Etli Pide
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Pide
etli pide hamuru nasıl hazırlanır - pide tarifleri - etli pide tarifi
Etli pide malzemeleri
Hamur için
2 su bardağı un
1 çay kaşığı yaş maya
2 kahve fincanı ılık su
1 tutam tuz
1 su bardağı kepekli un
İç malzeme
250 gr koyun kıyması
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 soğan
1 domates
Tuz
karabiber
2 çorba kaşığı mısırözüyağı
4 kiraz domates
Etli pide hazırlanışı
Etli pide:
Hamur için unu hamur yoğurma kabına eleyin
Tuzu ekleyip harmanlayın
Ortasını havuz gibi açıp maya ve suyu ilave edin
Pürüzsüz orta yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Üzerini bir bezle örtüp mayalanması için en az yarım saat kadar bekletin
İç malzeme için soğan ve domatesi soyup kıyın
Derin bir kaba alıp kıyma, kıyılmış maydanoz,tuz, mısırözüyağı ve karabiberi ekleyip karıştırın
Hamuru 4 eşit bezeye ayırın
Kepekli un serpilmiş tezgahın üzerinde elinizde bastırarak pide şeklini vererek açın
Fırın tepsisini yağlayıp 2 çorba kaşığı kadar kepekli undan serpin
Pideleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin
Üzerlerine önceden hazırladığınız kıymalı iç malzemeden paylaştırın
İkiye kesilmiş kiraz domatesleri yerleştirin
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin
Sıcak ya da ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul