Konu
:
Haşhaşlı Börek
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaşlı Börek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşhaşlı Börek
haşhaşlı börek nazıl pişirilir - haşhaşlı tarifler
MALZEMELER
4 adet yufka
1,5 su bardağı yeşil mercimek
3 adet soğan
1 demet maydonoz
1 çay kaşığı kimyon
kırmızı biber, kara biber, tuz
–
1 su bardağı yağlı haşhaş
1 su bardağı su
YAPILIŞI
Yeşil mercimek suyunu çekene kadar haşlanır
Soğanlar doğranıp sıvıyağda kavrulur
Sonra içine haşlanan mercimek, maydonoz ve baharatlar ilave edilirek böreğin iç malzemesi hazırlanmış olur
Haşhaş su ile karıştırılıp inceltilir
Yufka yayılır ve üzerine haşhaş sürülür
İkinci yufka da bunun üzerine serilip haşhaş sürülür
Üstüste konan bu iki yufka 16 parçaya bölünür
İç malzeme bu parçaların geniş kenarlarına konup
genişçe bir sigara böreği gibi sarılır
Kalan iki yufkaya da aynı işlem uygulanır
Eğer haşhaşlı karışımdan artarsa sarılan böreklerin üzerlerine sürülür
Fırında pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul