Yalnız Mesajı Göster

Erzincan Ketesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erzincan Ketesi



Erzincan Ketesi tarifi - Erzincan Ketesi yapilisi




1 Komposto kasesi margarin yada tereyağı

2 Su bardağı süt

1 Çorba kaşığı tepeleme kuru maya

4 su bardağı un

Yarım çay bardağı ılık su

1 Tatlı kaşığı tozşeker

1 Tatlı kaşığı tuz

1 Adet yumurtanın sarısı

İçi için :

250 gr margarin (1 paket)

6 Su bardağı un

2 Çorba kaşığı tozşeker


Hazırlanışı


* Öncelikle yarım çay bardağı ılık suda kuru mayayı ve 1 tatlı kaşığı tozşekeri eritin

* Margarin, süt, un, tuz ve eritilmiş kuru mayayla çok sert olmayan bir hamur hazırlayın

* Hazırladığınız hamurun üzerini örtüp, 1 saat dinlendirin

* Hamuru 12 parçaya bölün

* Hamur parçalarını yuvarlayıp, oklava ile açın

* Hamurun iki ucunu ortaya katlayın

* 1 Paket margarinde 6 su bardağı unu kavurun

* 2 Çorba kaşığı tozşekeri katıp, karıştırın

* Hazırladığınız harcı katladığınız hamurların ortasına yayıp, katlayın

* Elle bastırıp, hamuru açın

* Rulo yapıp, kendi etrafında dolayın

* Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla