Konu
:
Erzincan Ketesi
Yalnız Mesajı Göster
Erzincan Ketesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erzincan Ketesi
Erzincan Ketesi tarifi - Erzincan Ketesi yapilisi
1 Komposto kasesi margarin yada tereyağı
2 Su bardağı süt
1 Çorba kaşığı tepeleme kuru maya
4 su bardağı un
Yarım çay bardağı ılık su
1 Tatlı kaşığı tozşeker
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Adet yumurtanın sarısı
İçi için :
250 gr margarin (1 paket)
6 Su bardağı un
2 Çorba kaşığı tozşeker
Hazırlanışı
* Öncelikle yarım çay bardağı ılık suda kuru mayayı ve 1 tatlı kaşığı tozşekeri eritin
* Margarin, süt, un, tuz ve eritilmiş kuru mayayla çok sert olmayan bir hamur hazırlayın
* Hazırladığınız hamurun üzerini örtüp, 1 saat dinlendirin
* Hamuru 12 parçaya bölün
* Hamur parçalarını yuvarlayıp, oklava ile açın
* Hamurun iki ucunu ortaya katlayın
* 1 Paket margarinde 6 su bardağı unu kavurun
* 2 Çorba kaşığı tozşekeri katıp, karıştırın
* Hazırladığınız harcı katladığınız hamurların ortasına yayıp, katlayın
* Elle bastırıp, hamuru açın
* Rulo yapıp, kendi etrafında dolayın
* Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul