Yalnız Mesajı Göster

Yörük Bohçası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yörük Bohçası



yörük böreği - bohça börek - bulgurlu yörük böreğiMALZEMELER


1 paket Yuva Yaş Maya (42 gram)

3 su bardağı un

Tuz bir tutam

½ çay bardağı sıvı yağ

Bir miktar ılık su


İÇ MALZEME


1 adet kuru soğan

2 adet iri domates

4 adet kabak

2 su bardağı pilavlık bulgur

Su, pulbiber, kimyon, tuz

1 kahve fincanı zeytinyağ


HAZIRLANIŞI


Soğanlar doğranır ve zeytinyağında pembeleşene kadar pişirilir Ufak doğranmış domatesler ilave edilir ve karıştırılır Halka halka doğranmış kabak da eklenerek hepsi pişirilir Pişen kabaklı malzemeye bulgur konur ve göz kararı su ilave edilip baharatları eklenir, suyunu çekinceye kadar pişirilir


Hamur malzemelerinin tamamı karıştırılarak yoğurulur Kabarması için 20 –30 dk bekletilir 25 –30 cm çapında bir fırın tepsisi yağlanır Mayalanan hamur oklava ile açılıp tepsiye yayılır üzerine kabaklı pilav yayılır


Yufkanın sarkan kızımları bohça şeklinde pilavın üzerine kapatılır Bohçalanmış pilav 175 derece ısıtılmış fırında üzeri kızana kadar pişirilir Üzeri kızaran yörük bohça pilavı servis tepsisine ters çevrilerek konulur ve dilimlenerek servis edilir




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla