Konu
:
Yörük Bohçası
Yalnız Mesajı Göster
Yörük Bohçası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yörük Bohçası
yörük böreği - bohça börek - bulgurlu yörük böreğiMALZEMELER
1 paket Yuva Yaş Maya (42 gram)
3 su bardağı un
Tuz bir tutam
½ çay bardağı sıvı yağ
Bir miktar ılık su
İÇ MALZEME
1 adet kuru soğan
2 adet iri domates
4 adet kabak
2 su bardağı pilavlık bulgur
Su, pulbiber, kimyon, tuz
1 kahve fincanı zeytinyağ
HAZIRLANIŞI
Soğanlar doğranır ve zeytinyağında pembeleşene kadar pişirilir
Ufak doğranmış domatesler ilave edilir ve karıştırılır
Halka halka doğranmış kabak da eklenerek hepsi pişirilir
Pişen kabaklı malzemeye bulgur konur ve göz kararı su ilave edilip baharatları eklenir, suyunu çekinceye kadar pişirilir
Hamur malzemelerinin tamamı karıştırılarak yoğurulur
Kabarması için 20 –30 dk
bekletilir
25 –30 cm
çapında bir fırın tepsisi yağlanır
Mayalanan hamur oklava ile açılıp tepsiye yayılır üzerine kabaklı pilav yayılır
Yufkanın sarkan kızımları bohça şeklinde pilavın üzerine kapatılır
Bohçalanmış pilav 175 derece ısıtılmış fırında üzeri kızana kadar pişirilir
Üzeri kızaran yörük bohça pilavı servis tepsisine ters çevrilerek konulur ve dilimlenerek servis edilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul