Konu: Tavuk Mantı
Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Mantı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Mantı



Tavuk Mantı tarifi - Tavuk Mantı yapilisi

Malzemeler:


1 paket margarin

2 tavuk göğsü

250gr mantar

Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz

750gr un

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay bardağı sıvıyağ

Aldığı kadar su

Sarımsaklı yoğurt

Kırmızı biber
Yapılışı:


Tavuk göğüslerini haşlayıp didikleyin

Bir tencereye margarinin yarısını koyun Mantarları ince doğrayıp yıkayın ve tencerede suyunu salıp çekinceye kadar pişirin Tavukla cevizide tencereye koyun Tuzunu koyun

Un, tuz ve suyla kulak memesi kıvamında bir hamur yapın

Hamuru 15 dakika dinlendirin, sonra ikiye bölün Her parçayı tekrar 10 parçaya bölün Tabak büyüklüğünde açıp sıvıyağ ile yağlayın, üst üste koyun En üstteki parçaya yağlamayın Diğer parçayı da aynı şekilde hazırlayıp 2 grubuda buzdolabında 15 dakika dinlendirin

Dinlenen hamurları incecik açın Kare şeklinde kesip tavuklu içten koyup bohça gibi kapatın Kapanan taraf altta olacak şekilde yağlı tepsiye koyun

180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin

Bol sarmısaklı yoğurt hazırlayıp yarısını fırından çıkan mantının üstüne dökün 2-3 dakika daha fırında tutun Kalan yoğurdu üstüne gezdirin

Margarinin kalanını tavada eritip toz kırmızıbiber ilave edip mantının üstüne dökün

Afiyet Olsun!

Alıntı Yaparak Cevapla