Konu
:
Tavuk Mantı
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Mantı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Mantı
Tavuk Mantı tarifi - Tavuk Mantı yapilisi
Malzemeler
:
1 paket margarin
2 tavuk göğsü
250gr mantar
Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
750gr un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar su
Sarımsaklı yoğurt
Kırmızı biber
Yapılışı:
Tavuk göğüslerini haşlayıp didikleyin
Bir tencereye margarinin yarısını koyun
Mantarları ince doğrayıp yıkayın ve tencerede suyunu salıp çekinceye kadar pişirin
Tavukla cevizide tencereye koyun
Tuzunu koyun
Un, tuz ve suyla kulak memesi kıvamında bir hamur yapın
Hamuru 15 dakika dinlendirin, sonra ikiye bölün
Her parçayı tekrar 10 parçaya bölün
Tabak büyüklüğünde açıp sıvıyağ ile yağlayın, üst üste koyun
En üstteki parçaya yağlamayın
Diğer parçayı da aynı şekilde hazırlayıp 2 grubuda buzdolabında 15 dakika dinlendirin
Dinlenen hamurları incecik açın
Kare şeklinde kesip tavuklu içten koyup bohça gibi kapatın
Kapanan taraf altta olacak şekilde yağlı tepsiye koyun
180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin
Bol sarmısaklı yoğurt hazırlayıp yarısını fırından çıkan mantının üstüne dökün
2-3 dakika daha fırında tutun
Kalan yoğurdu üstüne gezdirin
Margarinin kalanını tavada eritip toz kırmızıbiber ilave edip mantının üstüne dökün
Afiyet Olsun!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul