Konu
:
Ocak Bükmesi
Yalnız Mesajı Göster
Ocak Bükmesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ocak Bükmesi
yörük bükmesi - peynirli bükme - kıymalı bükme
MALZEMELER:
4 su bardağı un
Sıvıyağ
1 kibrit kutusu büyüklüğünde don yağ
1 çay kaşığı tuz
250 gram peynir veya kıyma
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
Ilık su
HAZIRLANIŞI:
Un, elenerek tuz ilave edilip ılık su ile kulak memesi sertliğinde bir hamur yoğrulur
Üzerine ıslak bez örtülüp bir kenarda dinlendirilir
Diğer tarafta peynir veya kıyma, kıyılmış maydanoz, don yağı ve karabiber karıştırılarak iç hazırlanır
(İç katkı malzemesi olarak peynir veya kıyma dışında patates de kullanılabilir
Ayrıca ıspanak, pancar yaprağı vb
birkaç ot haşlanıp içine yumurta kırılır; karabiber, kırmızıbiber vb
baharatlarla kavrulur
Bu karışım iç malzemesi olarak ocak bükmesine konur)
Dinlenmiş hamur, beze haline getirilerek oklava ile ince daireler şeklinde açılır
Ortasına peynirli veya kıymalı iç konularak bohça şeklinde katlanır
Kızgın sacda veya teflon tavada her iki tarafı çevrilerek ve hafifçe yağlanarak kızanncaya kadar pişirilir
Sıcak servis yapılır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul