Konu
:
Yumurtalı ve Peynirli Ravioli
Yalnız Mesajı Göster
Yumurtalı ve Peynirli Ravioli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yumurtalı ve Peynirli Ravioli
ravioli nasıl yapılır - peynirli ravioli tarifi
Malzeme:
İç Malzeme için :
500 gram ricotta peyniri
200 gram parmesan rendesi
1 demet maydanoz
1 adet yumurta
Muskat
Tuz
Hamuru için :
400 gram Bizim Mutfak Un
4 adet yumurta
Yapılışı:
Mermer veya ahşap bir tezgah üzerine unu dağ şeklinde dökün
Ortasına elinizle çukur açın ve yumurtaları çukurun içine kırın
Bir çatal yardımıyla yumurtaları çırparak yavaş yavaş unu karıştırmaya başlayın
Biraz karıştırdıktan sonra elinizle hamur haline getirip iyice yoğurun
Sonra oklavayla 1-2 mm
kalınlığında bir hamur elde edinceye kadar açın
Maydanozları yıkayıp kurulayın ve ince ince doğrayın
Bir kaba ricotta peynirini, maydanozu, parmesan peynirini, rendelenmiş muskatı, tuzu ve yumurtayı koyup karıştırın
Hamuru açıp 12-15 cm
’lik karelere bölün
Ortasına hazırlamış olduğunuz içten yerleştirin ve tam ortasını çukur yapıp bir yumurta sarısını ekleyip diğer parçayı üzerine kapatın
Kenarların iyice yapışması için hamurun açılır açılmaz kurumadan kullanılması gerekir
Her karenin kenarlarına yumurta sarısı sürerek yapıştırın
Hazırladığımız raviolileri servisten önce kaynar suda haşlayın
İsteğe göre domates veya kremalı mantar sosla servis yapabilirsiniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul