Yalnız Mesajı Göster

Simit Tarifi - Pastahane Simidi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Simit Tarifi - Pastahane Simidi



simit tarifleri - evde simit nasıl yapılır - simit yapımı

Malzemeler:

3 su bardağı un

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 kahve fincanı sıvıyağ

1 paket yaşmaya

1 su bardağı kadar ılık su

15 su bardağı susam

Hazırlanışı:

Unu eleyip ortasını havuz şeklinde açalım Sonra ortasına yaş hamur mayasını koyup ılık su ile eritelimŞeker, tuz, sıvı yağı koyup unu katmadan karıştıralım, sonra unu ilave edip kulak memesi kıvamına gelene dek yoğuralım Hamurdan istenilen büyüklükte fitiller koparıp tezgahın üzerine dizelimFitilleri 15 dk dinlendirdikten sonra tezgahın üstünde 30 cm kadar uzatalım ve hamuru yuvarlak şekle getirip uçlarını iyice sıkıştıralımHalka şekline gelen hamurumuzu suyun içine atıp iyice süzelim ve susama batıralım Fırın tepsisine aralıklarla dizelim ve 15-20 dk dinlendirelim Mayaya gelen hamurumuzu önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımızda 20 dakika pişirelim

Simit Yapımı

Alıntı Yaparak Cevapla