Konu
:
Simit Tarifi - Pastahane Simidi
Yalnız Mesajı Göster
Simit Tarifi - Pastahane Simidi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Simit Tarifi - Pastahane Simidi
simit tarifleri - evde simit nasıl yapılır - simit yapımı
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 paket yaşmaya
1 su bardağı kadar ılık su
1
5 su bardağı susam
Hazırlanışı:
Unu eleyip ortasını havuz şeklinde açalım
Sonra ortasına yaş hamur mayasını koyup ılık su ile eritelim
Şeker, tuz, sıvı yağı koyup unu katmadan karıştıralım
, sonra unu ilave edip kulak memesi kıvamına gelene dek yoğuralım
Hamurdan istenilen büyüklükte fitiller koparıp tezgahın üzerine dizelim
Fitilleri 15 dk dinlendirdikten sonra tezgahın üstünde 30 cm kadar uzatalım ve hamuru yuvarlak şekle getirip uçlarını iyice sıkıştıralım
Halka şekline gelen hamurumuzu suyun içine atıp iyice süzelim ve susama batıralım
Fırın tepsisine aralıklarla dizelim ve 15-20 dk dinlendirelim
Mayaya gelen hamurumuzu önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımızda 20 dakika pişirelim
Simit Yapımı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul