Konu
:
Kruasan
Yalnız Mesajı Göster
Kruasan
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kruasan
Kruasan Tarifi - Kruasan Nasıl Yapılır - Kruasanın Yapılışı
Malzemeler:
Hamur:
1 paket Yuva Yaş Maya (42 g)
4
5 su bardağı un (500 g)
2
5 çay bardağı su (270 g)
1 tatlı kaşığı tuz (7 g)
2
5 yemek kaşığı toz şeker (50 g)
1 yemek kaşığı tereyağı (20 g)
Hamuru Açarken:
3/5 paket margarin margarin (170 g)
Süsleme:
2 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Bir kapta un, su, şeker, tuz ve mayayı yoğurun
Son olarak tereyağını ekleyerek, pürüzsüz hale gelene kadar yoğurun
Üzerini bezle örtüp, buzdolabında 20 dk bekletin
170 gram margarin (3/5 paket)i plastik torbaya koyarak 30x30 cm genişliğinde açın
Hamuru 33x62 cm açın
Margarini torbadan çıkarıp ortasına yerleştirin ve zarf şeklinde katlayın
Üstünü örtün, buzdolabında 15 dk bekletin
Buzdolabından çıkarıp, merdaneyle 2 cm kalınlığında açın ve ikiye katlayın
Üstünü örtüp tekrar buzdolabında 15 dk bekletin
Hamuru çıkarıp tekrar 2 cm kalınlığında ve 60x30 açın, bir ucunu hamurun ortasına gelecek şekilde katlayın, diğer tarafı üzerine katlayın ve tekrar buzdolabında 15 dk bekletin
Hamurunuzu kalınlığı 1 cm’i geçmeyecek şekilde 30 cm genişliğinde açın ve hamurunuzu 12x21 cm’lik üçgenler şeklinde kesin
Üçgen hamur parçalarını uzun kenarından başlayarak kendi etrafında yuvarlayın ve oda sıcaklığında üzerini örterek 40 ile 60 dk arası bekletin
Üstlerine yumurta sarısı sürerek 200° C fırında 20 dk pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul