Konu
:
Kayısılı Çörekler
Yalnız Mesajı Göster
Kayısılı Çörekler
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısılı Çörekler
Kayısılı Çörekler - Kayısılı Çörekler Tarifi
açıklama & notlar
Malzemeler 8 adet çörek içindir
Ekmeğin pişip pişmediğini anlamak için, pişme süresinin sonunda üstüne parmaklarınızla hafifçe vurun
İçi boş gibi bir ses geliyorsa ekmek pişti demektir
içindekiler
250 ml süt
1 tutam tuz
2-3 çorba kaşığı portakal marmeladı
500 gr un
1 küp yaş maya (42 gr)
2 çorba kaşığı tozşeker
100 gr margarin
200 gr kuru kayısı
2-3 çorba kaşığı kıyılmış şam fıstığı
hazırlanışı
Sütü ısıtıp marmeladı ilave edin
Unu büyük bir kaba alıp ortasına bir çukur açın
Mayayı çukurun içine ufalayın
Şeker ve tuzu ilave edin
Biraz süt döküp çatalla karıştırın
15 dakika dinlendirin
Ardından unu kenarlardan ortaya doğru alıp hamuru yoğurmaya başlayın
Artan sıcak sütü ve margarini ilave edin
Hamuru en az 10-15 dakika iyice yoğurun
Hamurun üzerine un serpip üzerini kapatın
Oda sıcaklağında 15 dakika kadar bekletin
Kuru kayısıları doğrayıp hamura yedirin
Hamurdan 30 cm uzunluğunda bir somun şekillendirip ondan 8 eşit parça kesin
Her bir parça hamurdan birer yuvarlak çörek şekillendirin
Fırın tepsisine fırın kağıdını yayın
Çörekleri tepsiye yerleştirin
Üzerlerine çok az su ve şam fıstığı serpin
Üzerini kapatıp 30 dakika daha dinlendirin
Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın
Çörekleri yaklaşık 30 dakika pişirin
Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul