Konu
:
Gubate
Yalnız Mesajı Göster
Gubate
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gubate
Gubate - Gubate Tarifi
içindekiler
1 paket maya
1 kg un
Tuz
1 paket tereyağı
1 baş soğan
2 kaşık yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Püre haline getirilmiş patates
Tuz
hazırlanışı
Ilık suda eritilmiş bir paket maya, un ve tuz ile yumuşak bir hamur elde edin
Eritilmiş 1 paket tereyağını yanınıza alıp iç malzemesini hazırlamaya koyulun
Doğranmış soğanı 2 kaşık yağda kavurup, kırmızı biber ile karıştırın ve sos hazırlayın
Bir gece önceden haşlayıp püre haline getirdiğiniz patatesle soğanlı sosu karıştırın ve kafi miktarda tuz ekleyin
Hamurdan 4 beze elde edip oklavayla açabildiğiniz kadar ince açın
Üzerine fırçayla tereyağından sürün
Yufkayı üçe bölün, böldüğünüz her bir parçayı da rulo şeklinde sarın
Bu işlemi diğer bezeler için de uygulayıp elde ettiğiniz 12 bezenin her birini 15 cm çapında açın
İçlerine bir yemek kaşığı patatesli malzemeden koyup önce ortasını sonra da diğer kenarlarını kapatın
Börekleri yağlanmış tepsiye dizin, üzerlerine yumurta sarısı ve çörek otu serpip 200 C fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul