Konu
:
Pırasalı Rulo Börek
Yalnız Mesajı Göster
Pırasalı Rulo Börek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pırasalı Rulo Börek
Pırasalı Rulo Börek Tarifi - Pırasalı Rulo Börek Yapılışı - Pırasalı Rulo Börek Nasıl Yapılır - Pırasalı Rulo Börek Pişirme Süresi
2 adet yufka
1 çay bardağı su
Çeyrek paket eritilmiş margarin
1 adet yumurta akı
İçi için:
2 adet ince pırasa
Çeyrek paket margarin
1 dilim beyaz peynir
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Önce iç hazırlanır; pırasalar çok ince doğranır
Tavaya margarin konur ve pırasalar yumuşayıncaya kadar sotelenir
Tuz serpilir, ateşten alınır
Soğuyunca ezilmiş peynir eklenir, karıştırılır
İlk yufka serilir, üzerine margarin, su ve yumurta akından oluşan karışımın yarısı sürülür
Üzerine ikinci yufka konur, kalan sıvı karışım sürülür
Yuvarlak dört kenarı kesilir
Parçalar yufkanın üzerine yerleştirilir
Sonra hazırlanan iç yayılır
Fazla sıkı olmayan bir rulo yapılır
Rulo buzdolabına konur, yarım saat bekletilir
Daha sonra 1 parmak eninde kesilir, yağlanmış tepsiye dizilir
üzerine yumurta sarısı sürülür
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul