Konu
:
Sac Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Sac Böreği
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sac Böreği
börek tarifleri - sac böreği tarifi - sac böreği nasıl yapılır
sac böreği malzemeleri
1 çay bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
3~3
5 su bardağı un
Tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
İç harcı için
1 su bardağı pirinç
5 yemek kaşığı zeytinyağı
150 gr kıyma
1 soğan
Tuz
Karabiber
1
5 bardak sıcak su
Sac böreği yapılışı
Un, tuz ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın
Su ile sütü ekleyip ele yapışmayacak bir hamur yoğurun
Gerekirse azar azar un ilavesi yapın
üzerini örtüp 1 saat mayalandırın
Kıymayı zeytinyağı ile tavaya alıp, orta ateşte rengi değişinceye kadar kavurun
Soğanı küp şeklinde doğrayıp ekleyin ve soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin
Yıkanmış pirinci kıymaya ilave edin ve kenarları şeffaflaşıncaya kadar kavurun
Su, tuz, karabiber ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin
Soğumaya bırakın
Hamurdan parçalar kopartıp unlanmış zeminde merdane ile açın
İçine pirinçli harçtan yerleştirip, yarım ay şeklinde kapatın ve kenarlarına bastırın
Yapışmaz tavayı ısıtıp börekleri önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin
Üzerlerine tereyağı sürüp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul