Konu
:
Boyoz Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Boyoz Tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Boyoz Tarifi
boyoz nasıl yapılır - boyoz yapımı
Malzemeler:
2 su bardağı un
1 çay bardağı ayçicek yağı
1/2 çay bardağı su
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı tahin
1 tatlı kaşığı tuz
100 gram tereyağı
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
Yapılışı:
1
Çicek yağının yarısı, yumurta, tahin , tuz ve suyu iyice karıştırın
Üzerine unu ilave ederek ele yapışmayacak bir kıvamda yoğurun
Hamuru 2 saat dinlendirin
Hamuru tezgaha alın
Elinizi kalan çicek yağı ile yağlayın
Hamuru iki elinizke inceltebildiğiniz kadar açın
Bu arada eliniz sık sık yağlamayı unutmayın
Hamuru rulo şeklinde sarın, üzerini streç filimle kapatıp bir gece buzdolabında bekletin
2
Soğuk tereyağını iki yemek kaşığı unla birlikte açın
Buzdolabından çıkardığınız hamuru merdane ile açın
Üzerini artı şeklinde kesin
Hamurun yarısına tereyağını yerleştirin
Hamurun diğer yarısını yağın üzerine kapatıp kenarlarından bastırarak yağın tamamen içerde kalmasını sağlayın
Buzdolabında bir saat bekletin
Hamuru tekrar açın ve elde ettiğiniz dikdörtgenin dar olan her iki kenarından tutup uç uca gelecek şekilde ,ortaya dogru katlayın
Kat yeri arada kalacak şekilde tekrar ikiye katlayın
Hamurun üzerini kapatıp 30-40 dakika bekletin
3
Hamuru küçük bezelere ayırın
Bezenin bir tanesini elinize alın
Daire şeklinde iki parmağınızla inceltin
Kenarlarından büzerek ortada toplayıp yağsız tepsiye ters çevirin
Üzerine yumurta ve sütü birlikte çırparak sürün
4
Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin
Fırından çıkarıp servis tabağına alın
Haşlanmış yumurta ile birlikte servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul