Yalnız Mesajı Göster

Tencere Poğaçası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tencere Poğaçası



Tencere Poğaçası tarifi - Tencere Poğaçası yapilisi


4 yumurta

1 su b yoğurt

1 su b sıvıyağ

1 çay bsu

1 çorba k tozşeker

1 çorba k tuz

1 p yaşmaya

alabildiği kadar un
iç harcı için:

lor peyniri

kırmızı biber

maydanoz

1 yumurta akı

üzeri için:

1 yumurta sarısı



HAZIRLANIŞI



Tencere poğaçası için ilk olarak tencere en kısık ateşe alınır


içine su ve maya konur maya eritilince sıvıyağ, tuz ve şeker konurdaha sonra sürekli çırpılarak yumurtalar tek tek ilave edilir çinr yoğurt da eklenerek alabildiği kadar un (tepeleme 12 kaşık) ile kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilirtencerenin ısısı elde hissedilince tencerenin altı kapatılırelde edilen hamur bir süre mayalandırılırbu sırada iç harcı hazırlanır

İç harcı için; lor peyniri karıştırma kabına alınırÜzerine doğranmış kırmızı biber ve maydanoz ekleniryumurtanın akı ad katılarak karıştırılır yumurtanın sarısı üzeri için ayrılırdinlendirilen hamur bezelere ayrılarak çay tabağı büyüklüğünde açılır İçerisine harçtan konularak ağzı tam kapatılmadan yağlanmış tepsiye dizilirüzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecelik fırında pişirilir



Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla