Yalnız Mesajı Göster

Yağlı Peynirli Ekmekçik

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yağlı Peynirli Ekmekçik



peynirli ekmek nasıl yapılır - yağlı ekmek tarifiMalzemeler


24 adet:

3 su bardağı un

250 gram margarin

250 gram beyaz peynir

1 çay kaşığı karbonat

Yarım limonun suyu

2 adet yumurta (birinin akı ve sarısı ayrılacak)

2 çorba kaşığı sıvıyağ

Tuz

Tarifi


Derin bir kaba unu, margarini, beyaz peyniri, karbonatı, limon suyunu, bir bütün yumurtayı, diğer yumurtanın akını ve tuzu aktarın Yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun Hamuru üstü örtülü olarak yarım saat dinlendirin Sonrasında hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın Parça hamurları tek tek, avuç içinde açarak ikiye katlayın (kesinlikle kenarlarına bastırmayın) Hazırladığınız ekmekçikleri yağlanmış tepsiye birer parmak aralıklarla dizin Yumurta sarısı ile sıvıyağı bir kapta çırpın ve ekmeklerin üzerine sürün 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin Servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla