Yalnız Mesajı Göster

Ispanaklı ve Kaşarlı Gözleme

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ispanaklı ve Kaşarlı Gözleme



Ispanaklı ve Kaşarlı Gözleme Tarifi - Ispanaklı ve Kaşarlı Gözleme Nasıl Yapılır



Malzemeler;


- 4 adet hazır yufka

- 250 gr ıspanak

- 1 küçük boy kuru soğan

- 100 taze kaşar peyniri

- sıvıyağ

- tuz, karabiber


Yapılışı;


- Ispanağı 3-4 kez iyice yıkayarak doğrayın Soğanı yemeklik doğrayıp 3 yemek kaşığı sıvıyağla birlikte bir tencerede kavurun Üzerine ıspanakları ilave ederek 3-4 dk kadar pişirin (Ispanaklar hafif çiğ kalacak) Üzerine tuz ve karabiberi dilediğiniz kadar serpin

- Kaşar peynirini rendeleyin

- 1 adet yufkayı tezgahınıza açın Üzerine 1 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirip yufkanın her yerine bulaşmasını sağlayın Yufkayı her iki ucundan uçlar üstüste gelecek şekilde katlayın Hazırladığınız ıspanaklı için bir yufkalık kısmını , yufkanın ortasına koyup elinizle kare olacak şekilde yayın Ispanağın üzerine kaşar peyniri serpip yufkanın diğer kenarlarını üstüste katlayın

- Aynı işlemi diğer yufkalar için de uygulayın

- Teflon tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ koyun Tava kızdıktan sonra gözlemeyi koyarak altlı üstlü çevirerek üzeri kızarıncaya kadar pişirin Gözlemeniz servise hazır

Alıntı Yaparak Cevapla