Konu
:
Pazılı Kol Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Pazılı Kol Böreği
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pazılı Kol Böreği
Pazılı Kol Böreği Tarifi - Pazılı Kol Böreği Nasıl Yapılır - Pazılı Kol Böreği Malzemeleri
Malzemeler
Hamur için:
2 yumurta
½ su bardağı su
½ çay + 4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
3 + ½ su bardağı un
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
Harç için:
Yarım kg pazı (yaklaşık 2 sap)
1 iri kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber
Üstü için:
1 yumurta sarısı
Susam
Hazırlanışı
Oda sıcaklığındaki yumurtaları, yoğurdu, 3 su bardağı unu, tuzu, ½ çay bardağı zeytinyağını ve suyu derin bir kapta yoğurun
Hamur ele yapışır durumdaysa biraz daha un ekleyin ve yoğurun
10 bezeye ayırın, üzerine bez örtüp 30 dakika dinlendirin
Bu arada soğanı diş diş doğrayın
Pazıları yıkayıp sularını süzüp ince kıyın
Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın
Kısık ateşte soğanı 5-7 dakika kadar karıştırarak kavurun
Pazıları ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar arada harmanlayarak pişirin
Baharatları damak tadınıza uygun miktarda ekleyin
Tavayı ocaktan alıp soğumaya bırakın
Tereyağını eritin, içine 4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin
Fırın tepsisini yağlayın
Fırını da 180 dereceye ayarlayın
Hamur bezelerini unlanmış tezgahta ince açın (Servis tabağından biraz büyük olacaklar)
Yarısına yağ sürün
Diğer yarıyı üzerine katlayarak yarım ay şekli elde edin
Geniş tarafına pazılı harçtan koyun
Rulo şeklinde sarın ve tepsiye dizin
Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın
Böreklerin üstüne yumurta sarısını sürüp susam serpin
Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yani 35-40 dakika kadar pişiri
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul