Yalnız Mesajı Göster

Püreli börek...

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Püreli börek...





Bu tarifi Oktay Usta'nın yemek programından almıştım çok severek yapıyor ve yiyorum Teşekkürler Oktay Usta




Malzemeler:

2 adet yufka

1çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı soda

1 su bardağı galete unu

tuz

Püre için:

2 adet orta boy patates

1/2 su bardağı süt

Yarım çorba kaşığı tereyağ



Yapılışı: Önce püremiz için patatesi haşlıyoruzPatatesler haşlanınca kabuklarını soyup rendeliyoruz

Tavamıza tereyağı koyup biraz ısınınca patatesleri ekleyip karıştırıyoruz içine sütümüzüde soğuk olarak ekleyip sütümüz kaynayıp patatesler püre kıvamına gelince ocaktan alıyoruzİçine kaşar peynirini ekliyoruz

Soda ve sıvı yağı bir kapta karıştırıyoruz

Yufkalarımızı tezgaha yayıyoruz sigara böreği gibi sekiz eşit parçaya bölüyoruz

İçlerine sıvıyağ ve soda karışımından sürüyoruzYufkaların geniş olan taraflarına püremizi yayıp yine sigara böreği sarar gibi daha kalın halde sarıyoruz






Yufkalar bitene kadar aynı işlemleri tekrarlayıp buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz

Dolaptan aldığımız börekleri kalan sodalı ve sıvı yağlı sosa batırıp galeta ununa buluyoruz

Isıtılmış 175 derecelik fırında 20 dk kadar pişiriyoruz



Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla