Konu
:
Börek Abdullah Usulü
Yalnız Mesajı Göster
Börek Abdullah Usulü
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Börek Abdullah Usulü
Börek Abdullah Usulü Tarifi - Börek Abdullah Usulü Nasıl Yapılır - Börek Abdullah Usulü Malzemeleri
MALZEMELER
Krep Yapımı için ;
750 gr süt
250 gr un
50 gr sıvı yağ
4 bütün yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı ;
25 gr sıvı yağ
250 gr dilimden sonra iri kıyılmış pastırma
2 sap ince doğranmış taze soğan
1 demet kıyılmış maydanoz
1/2 İnce kıyılmış göbek salata
2 adet soyulmuş çekirdekleri alınmış domates
3 adet ince doğranmış sivri biber
Kızartmak için ;
Sıvı yağ
Yumurta, un, galeta unu
Büyükçe bir kaba sütü döktükten sonra üzerine azar azar ve devamlı tel ile çırparak unu koyunuz
Toplaklanmamasına dikkat ediniz
Bundan sonra sırası ile sıvı yağı, ve yumurtaları da krep hamuru sosuna katarak gene çırpma teli ile iyice karıştırınız ve tuzunu da ilave ettikten sonta pürüz kalmaması için ince tel süzgüden geçiriniz
Krep sosunuz hazırdır
Yaklaşık 24 cm çapında teflon tavaya bir çorba kaşığı sıvı yağ koyup kızmasına yakın tavaya bir kepçe krep sosu dökün
Tavayı sağa sola eğerek krep sosunun veya hamurunun tavanın her yanına muntazam şekilde yayılmasını sağlayınız
Teflon Tava kullanılması şarttır
İnce bir spatula yardımı ile kenarlarının yapışmamasını sağlayınız, ve tavayı devamlı ileri geri oynatarak krep hamurunun tavaya yapışmasını önleyiniz
Bir yüzü hafif yanık şekildeki krep hamurunu bir tabak veya el yardımı ile arkasını döndürüp arka yüzünüde aynı kıvamda kızartınız
Krepin çok yanmışı makbul olmadığı gibi tamamen renksiz adeta pişmemiş görümündeki hali de tavsiye edilmez
Önemli diğer bir hususta krep hamurunun kalınlığıdır
İncesi makbuldür
Kepçe ile çok krep sosu korsanız kalın bir krep elde edersiniz
Pişmiş kreplerinizi üst üste koyunuz ve iç harcını hazırlayınız
Sıvı yağı kızdırıp içine sapları ile birlikte çok ince doğranmış soğanları, ve ince doğranmış yeşil taze biberleri katınız
Soğanlar ölünce küp doğranmış domatesleri, çemeni ile birlikte iri kıyılmış pastırmaları koyarak kavurmaya devam ediniz
Son olarak ince kıyılmış yeşil salatayı ve maydanozu koyunuz
Genelde bu şekli ile iç harç hazırdır
Ancak biraz kıvamlı olması için bir kahve fincanı kadar un harcın üzerine serpilir kavurmaya devam ederken iki fincanda süt konur sos koyulaşınca harç hazırdır ve soğumaya bırakılır
Kreplerin orta kısmına münasip miktarda harç konur, önce krepin sağ ve solu ortada kavuşacak kadar kapanır sonra krepin üst kısmı harcın üzerine katlanır ve sonra harçla beraber bir kere daha bükülür
Bu şekilde hazırlanan börekler önce una sonra çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa batırılır elle bastırılır ve her iki yüzü pembe olana kadar sıvı yağda kızartılır
Servise bütün krepleri bir orta keserek çıkartırsanız içinin yeşillikli harcı ile birlikte güzel bir görünümü olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul