Yalnız Mesajı Göster

Garnitürlü Pide

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Garnitürlü Pide



Garnitürlü Pide Tarifi - Garnitürlü Pidenin Hazırlanışı - Garnitürlü Pide Nasıl Yapılır
Malzemeler:


Hamur:

1/2 paket Instant Kuru Maya veya ½ paket Yuva Yaş Maya

1 su bardağı +1 kahve fincanı un (150 g)

1 çay bardağı ılık su (100 g)

1/5 çay kaşığı tuz (1 g)


Garnitür:

100 g dana kıyma

1 adet domates

1 adet sivri biber

3 dal maydanoz

1 çorba kaşığı margarin

1 tutam tuz

1 tutam karabiber


Hazırlanışı:

Un, ılık su, maya ve tuzu karıştırıp parlak ve pürüzsüz hamur olana kadar yoğurun Üzerini örterek oda sıcaklığında 20 dakika dinlendirin Domates ve sivri biberi küçük küçük doğrayın Maydanozu kıyın Margarini tavada eritip kıyma ekleyin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun Domates ve sivri biber ekleyin Biraz daha kavurup kıyılmış maydanozları ekleyin Hazırladığınız garnitürü kevgir ile alın ve bir kasede soğuması için bekletin Hamuru un serpilmiş zeminde pide şeklinde açın Üzerine hazırladığınız garnitürü koyun Hamurun kenarlarını içe doğru kıvırarak kayık şekli verin veya kapatıp börek gibi yapın

Önceden ısıtılmış 180-200°C’lik fırında 15- 20 dakika (üzeri kızarıncaya kadar) pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla