Konu
:
Garnitürlü Pide
Yalnız Mesajı Göster
Garnitürlü Pide
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Garnitürlü Pide
Garnitürlü Pide Tarifi - Garnitürlü Pidenin Hazırlanışı - Garnitürlü Pide Nasıl Yapılır
Malzemeler:
Hamur:
1/2 paket Instant Kuru Maya veya ½ paket Yuva Yaş Maya
1 su bardağı +1 kahve fincanı un (150 g)
1 çay bardağı ılık su (100 g)
1/5 çay kaşığı tuz (1 g)
Garnitür:
100 g dana kıyma
1 adet domates
1 adet sivri biber
3 dal maydanoz
1 çorba kaşığı margarin
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
Hazırlanışı:
Un, ılık su, maya ve tuzu karıştırıp parlak ve pürüzsüz hamur olana kadar yoğurun
Üzerini örterek oda sıcaklığında 20 dakika dinlendirin
Domates ve sivri biberi küçük küçük doğrayın
Maydanozu kıyın
Margarini tavada eritip kıyma ekleyin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun
Domates ve sivri biber ekleyin
Biraz daha kavurup kıyılmış maydanozları ekleyin
Hazırladığınız garnitürü kevgir ile alın ve bir kasede soğuması için bekletin
Hamuru un serpilmiş zeminde pide şeklinde açın
Üzerine hazırladığınız garnitürü koyun
Hamurun kenarlarını içe doğru kıvırarak kayık şekli verin veya kapatıp börek gibi yapın
Önceden ısıtılmış 180-200°C’lik fırında 15- 20 dakika (üzeri kızarıncaya kadar) pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul