Konu
:
Köle Hamuru
Yalnız Mesajı Göster
Köle Hamuru
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Köle Hamuru
Köle Hamuru tarifi - Köle Hamuru yapilisi
Evinizde un, su, yağ ve pekmez varsa kolaylıkla bir köle hamuru hazırlayabilirsiniz
Üstelik hem sade yiyebilirsiniz, hem de sarımsaklı yoğurtla
Köle Hamuru Kastamonu yöresine ait bir yemek
Yapılan derleme çalışmalarında Kastamonu’da 812 çeşit yemek tespit edilmiş ve bu yemeklerden yaklaşık olarak 500 adetinin Anadolu’nun diğer yörelerinde bilinmediği ortaya çıkmış
Bunlardan bir tanesi de Köle Hamuru:
Malzemesi :
Un
su
yağ
pekmez
Hazırlanışı :
Bir tencerede kaynayan suya az az un bırakılır ve devamlı olarak karıştırılarak koyu bir kıvama gelmesi sağlanır
Sonra bu koyu hamur bir kaşık ile tepsiye dizilir
Üzerine kızdırılmış tereyağı döküldükten sonra pekmeze bandırılarak yenir
Tepsiye alındıktan sonra pekmez ya da tatlı bir madde dökülmeden sade bir şekilde yenebileceği gibi sarımsaklı yoğurtla da yenebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul