Konu
:
Elmalı Milföy
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Milföy
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Milföy
milföylü tarifler
Kullanilan Malzemeler:
9-10 tane milfoy hamuru
3 tane elma
1 cay bardagı seker
1 cay bardağı dövülmüş ceviz
tatlı kaşığı tarçın yapılış şekli ve tarifi
uzeri icin:
yumurta sarisi
tane findik
sonrasinda pudra sekeri
Tarifin Hazirlanisi:
ilk olarak bir tavaya soyup rendeledigimiz
elmayi koyup uzerine tozseker dokup elmalar
biraz suyunu cekene kadar kavuruyoruz,
sonrasinda icine tarcin ve ceviz katip iyice
suyunu cekince soğutmaya bırakıyoruz
milfoy hamurunun her karesini biraz alttan
biraz ustten az az kesiyoruz,köşeler üçgen
kesilecek ortadan 1 cm den fazla kalıcak sekilde
(resimde görüldüğü gibi)
uzerine biraz elmali harctan koyup kestigimiz
köşelerin karsilikli iki tarafini birbirine yapistirip,
diger karsilikli köşelerinin üzerine yapistiriyoruz
uzerine bir findik koyup,yaglanmis veya yagli
kagit serilmis tepsiye hepsini dizip uzerine
yumurta sarisi sürüyoruz
onceden isitilmis orta ayarda firinda
milfoylerin alti ustu kizarana kadar pisirip,
firindan cikardiktan sonra soğumaya birakiyoruz
en son uzerine pudra sekeri serpip servis yapiyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul