Yalnız Mesajı Göster

Salata Yapmanın İncelikleri

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Salata Yapmanın İncelikleri



Salatanın Püf Noktaları - Salata Nasıl Yapılır - Salata Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli


Sosun yapraklara iyice temas etmesi için, yaprakların yıkama suyundan tümüyle arınmış olması şart


Yıkadıktan sonra yaprakları özel salata santrifüjüne, santrifüj yoksa bir tel sepete koyun


O da yoksa yaprakları bir mutfak havlusunun üstüne yayın Yapraklar ıslak kalırsa, sos sulu olacaktır, bu da salatanın tadını oldukça etkileyecektir


Vinaigrette: Sirke ve yağın birbirlerinden ayrılmasını önlemek için, servis yapmadan kısa süre öne hazırlayın


Sarmısak: Eğer hafif sarımsak tadından hoşlanıyorsanız: Malzemeleri koymadan önce kâsenin içine bir diş sarmısak sürün


Profesyoneller salatayı elle karıştırırlar, tabii ellerin temiz olması şartıyla Zira hiçbir salata kaşığı, parmak uçlarımız kadar hassas değildir


Dolayısıyla parmaklarımızla, yapraklara zarar vermeden en iyi şekilde sosla karışmasını sağlayabiliriz


Soslu salataları derhal sofraya getirmek gerekir, aksi halde yapraklar yumuşar ve iştah açıcı görünümü kaybederler



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla