Konu
:
Salata Yapmanın İncelikleri
Yalnız Mesajı Göster
Salata Yapmanın İncelikleri
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Salata Yapmanın İncelikleri
Salatanın Püf Noktaları - Salata Nasıl Yapılır - Salata Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli
Sosun yapraklara iyice temas etmesi için, yaprakların yıkama suyundan tümüyle arınmış olması şart
Yıkadıktan sonra yaprakları özel salata santrifüjüne, santrifüj yoksa bir tel sepete koyun
O da yoksa yaprakları bir mutfak havlusunun üstüne yayın
Yapraklar ıslak kalırsa, sos sulu olacaktır, bu da salatanın tadını oldukça etkileyecektir
Vinaigrette: Sirke ve yağın birbirlerinden ayrılmasını önlemek için, servis yapmadan kısa süre öne hazırlayın
Sarmısak: Eğer hafif sarımsak tadından hoşlanıyorsanız: Malzemeleri koymadan önce kâsenin içine bir diş sarmısak sürün
Profesyoneller salatayı elle karıştırırlar, tabii ellerin temiz olması şartıyla
Zira hiçbir salata kaşığı, parmak uçlarımız kadar hassas değildir
Dolayısıyla parmaklarımızla, yapraklara zarar vermeden en iyi şekilde sosla karışmasını sağlayabiliriz
Soslu salataları derhal sofraya getirmek gerekir, aksi halde yapraklar yumuşar ve iştah açıcı görünümü kaybederler
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul