Konu
:
İnegöl Köftenin Tarihçesi
Yalnız Mesajı Göster
İnegöl Köftenin Tarihçesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İnegöl Köftenin Tarihçesi
inegöl köftesi - inegöl köftenin özellikleri
İnegöl köfte 110 yıldan bu yana aynı şekil ve aynı lezzet ile hazırlanan ve İnegöl´de ortaya çıkan lezzetli bir yiyecektir
İçinde dana eti ve kuzu eti beraberce kullanılır
Bilinen genel kanı İnegöl köftesinin XX
yüzyılın başlarında Balkanlardan göç eden Türkler tarafından getirildiğidir
Hazırlanması oldukca zahmetlidir, önce beş ya da üç numaralı ayna ile çekilen kıyma ardından dinlenmeye bırakılır
Daha sonra aynı kıyma bu kez de bir numaralı aynadan geçirilip, yoğurulur
Izgara edilmeden önce 3 saat daha bekletilir
İnegöl Köftede kullanılan baharat miktarı çok azdır, bunun nedeni baharat tadının et tadını bastıracağı korkusudur
Zaten İnegöllü ustalar, kalitesiz kıymadan hazırlanan köftede kullanılan yoğun baharatların bu kötü tadı engelleme amacı taşıdığını söylerler
İnegöl köfte yanında piyaz ile servis yapılır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul