Yalnız Mesajı Göster

İnegöl Köftenin Tarihçesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İnegöl Köftenin Tarihçesi



inegöl köftesi - inegöl köftenin özellikleri


İnegöl köfte 110 yıldan bu yana aynı şekil ve aynı lezzet ile hazırlanan ve İnegöl´de ortaya çıkan lezzetli bir yiyecektir


İçinde dana eti ve kuzu eti beraberce kullanılır Bilinen genel kanı İnegöl köftesinin XX yüzyılın başlarında Balkanlardan göç eden Türkler tarafından getirildiğidir


Hazırlanması oldukca zahmetlidir, önce beş ya da üç numaralı ayna ile çekilen kıyma ardından dinlenmeye bırakılır Daha sonra aynı kıyma bu kez de bir numaralı aynadan geçirilip, yoğurulur


Izgara edilmeden önce 3 saat daha bekletilir İnegöl Köftede kullanılan baharat miktarı çok azdır, bunun nedeni baharat tadının et tadını bastıracağı korkusudur


Zaten İnegöllü ustalar, kalitesiz kıymadan hazırlanan köftede kullanılan yoğun baharatların bu kötü tadı engelleme amacı taşıdığını söylerler


İnegöl köfte yanında piyaz ile servis yapılır





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla