06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pasta Hazırlamada Genel Kurallar
pasta hazırlamanın püf noktaları - pasta yaparken - pasta sunarken - meyveli pasta yapmak - pastanın saklanması - pasta kreması hakkında
Kullanılacak herşey "temiz" olmalıdır
Pasta kesilirken, "uzun ve keskin bıçak" kullanılır
Kesilen pastalar "kuru" bir tabağa konur
Pastanın ortası az, kenarları daha çok ıslatılır
Pastaya konulan kremanın "soğuk" veya "ılık" olması gerekir
Pasta arasına "meyve" konulacaksa, pastanın kenarından gözükecek şekilde yerleştirilmesi daha güzel olur
Pastanın üzerine "örtülük" konulmadan önce, üzerindeki "pürüzler" bıçakla temizlenir Sonra, kuru yer kalmışsa, oraları da "ıslatma suyu" ile ıslatılır
Sonra "spatül" yardımıyla "üstlük (cila)" sürülür
Pastanın süslenmesi, kişinin zevkine göre yapılır
Çoğunlukla; fındık, fıstık, hindistancevizi, badem, meyve şekerlemeleri veya mevsim meyveleri kullanılır
Pasta, "servis tabağı"na konulduğu zaman, çevresinde pasta kırıntıları olmamalıdır
alıntı
|
|
|