Yalnız Mesajı Göster

Pasta Hazırlamada Genel Kurallar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pasta Hazırlamada Genel Kurallar



pasta hazırlamanın püf noktaları - pasta yaparken - pasta sunarken - meyveli pasta yapmak - pastanın saklanması - pasta kreması hakkında


Kullanılacak herşey "temiz" olmalıdır


Pasta kesilirken, "uzun ve keskin bıçak" kullanılır


Kesilen pastalar "kuru" bir tabağa konur


Pastanın ortası az, kenarları daha çok ıslatılır


Pastaya konulan kremanın "soğuk" veya "ılık" olması gerekir


Pasta arasına "meyve" konulacaksa, pastanın kenarından gözükecek şekilde yerleştirilmesi daha güzel olur


Pastanın üzerine "örtülük" konulmadan önce, üzerindeki "pürüzler" bıçakla temizlenir Sonra, kuru yer kalmışsa, oraları da "ıslatma suyu" ile ıslatılır


Sonra "spatül" yardımıyla "üstlük (cila)" sürülür


Pastanın süslenmesi, kişinin zevkine göre yapılır


Çoğunlukla; fındık, fıstık, hindistancevizi, badem, meyve şekerlemeleri veya mevsim meyveleri kullanılır


Pasta, "servis tabağı"na konulduğu zaman, çevresinde pasta kırıntıları olmamalıdır




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla