Konu
:
Güzel ve Taneli Pilav Yapmanın Püf Noktaları
Yalnız Mesajı Göster
Güzel ve Taneli Pilav Yapmanın Püf Noktaları
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güzel ve Taneli Pilav Yapmanın Püf Noktaları
tane tane diri pilav nasıl yapılır
Güzel, diri ve taneli bir pilav yapmak genelde mutfaklarda karşılaşılan sorunların başında gelir
Son zamanlarda site üzerinden de bu konuda sorular gelince böyle bir başlık açmak iyi olur diye düşündüm
1
Pirinci her zaman en az yarım saat önceden ılık suda ıslatınız
Daha sonra 3-4 su yıkadığınız pirinçleri yeteri kadar tereyağı ve az biktar da sıvı yağ ile şeffaflaşana kadar kavurmalısınız
2
Pilavınızın tane tane olması ve pirinç tanelerinin kırılmasını önlemek için kavururken tuzunu ilave etmeyi unutmayın
3
Baldo pirinç kullanmanız da daha diri bir pilav yapmanızı sağlar
4
Pilav suyunu çekene kadar ve servis yapana kadar karıştırmamaya özen gösterin
Aksi halde pirinç taneleri yumuşayacak ve birbirine yapışacaktır
5
Pilavı servis ederken pilavı ezmeden karıştırırsanız dibe çökmüş olan yağını homojen şekilde dağıtmış olursunuz
6
Pilavı dinlendirirken kapağın altına temiz bir bez örtüp sararsanız servis zamanına kadar sıcak kalacak ve pilav suyunu çekmemişse bu şekilde daha iyi sonuç alacaksınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul