Konu
:
Yemekleri Tatlandıran Püf Noktalar
Yalnız Mesajı Göster
Yemekleri Tatlandıran Püf Noktalar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yemekleri Tatlandıran Püf Noktalar
Yemekleri tatlandıran püf noktalar nelerdir - Dünyaca ünlü aşçıların mutfak sırları
1
Kurutulmuş sebzeler ve baharatlar özellikle et yemeklerinde tercih edilebilir
Yüksek sıcaklıkta pişirildiğinde ise dağılacağından ete farklı bir tat katacak ve eridiği için tane halinde kalmayacaktır
2
Mümkün olduğu kadar taze öğütülmüş baharatlar kullanın
Karabiber, tarçın ve tuzu değirmen aracılığıyla öğüttükten sonra kullanırsanız besin değerleri açısından da daha zengin olacaktır
3
Farklı çeşitteki tuzları deneyin
Sofra tuzu dışında deniz tuzunu, gri tuzu da tatlandırıcı olarak kullanmaya gayret edin
Bu sayede yiyeceklerin tadının da değiştiğini göreceksiniz
4
Sos ve çorba hazırlarken tuzu en son koymaya gayret edin
Çünkü baharatlar erken konulduğunda yemeğin kıvamını olumsuz yönde etkileyecektir
5
Kızartma yaparken sebzeleri ateşten alır almaz üzerine tuz ve baharat serpin
Bu sayede çeşniler sebzelere daha kolay tutunacak ve tadını da daha çekici bir hale getirecektir
6
Tuz sulandırıcı olarak kullanılabilir; çünkü tuz katılan besinler suyunu bırakır
Sebzeleri veya eti pişirmeden önce biraz tuz serpip bekletir ve ardından pişirirseniz hem besin değerleri açığa çıkacak hem de kendi suyunda pişmiş olacaktır
8
Mantarları sotelerken ilk olarak sadece sıvı yağ ve bir parça da margarin kullanın
Mantarlar tavada cızırdamaya başlamadan herhangi bir baharat atmamaya özen gösterin
Bu sesi duyduğunuzda mantarların pişmeye ve yağı emmeye hazır olduğunu anlayacaksınız
Bu safhada eklenen baharatlar da yağ ile birlikte emileceğinden tadı daha güzel olacaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul