Konu
:
Makarna Pişirmenin Püf Noktaları
Yalnız Mesajı Göster
Makarna Pişirmenin Püf Noktaları
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Makarna Pişirmenin Püf Noktaları
makarna nasıl haşlanır - makarna pişirmek - makarna pişirilmesi
Geniş ve derin bir tencere kullanın
Tencerenin 3/4 'ünü su ile doldurun
Makarna pişirmede en ideal oran 1 litre suya 100 gram makarna ve 10 gram tuzdur
Su kaynadıktan sonra ateşin altını kısarak tuz ekleyin ve iyice karıştırın
Makarnayı tencerenin içine boşaltın ve ateşin altını açın
Karıştırmak için tahta kaşık kullanmaya özen gösterin
Spaghetti için uzun saplı tahta çatal, diğer çeşitler için uzun saplı tahta kaşık kullanın
Tencerenin kapağını kapatmadan pişirmeye devam edin
Aldente (diri) makarna pişirebilmek için Nuh'un Ankara Makarnası paketlerinin arkasında belirtilen minimum pişirme süresini aşmamaya özen gösterin
Tencereye bir bardak soğuk su ekleyin ve makarnanızı süzün, sos ile yavaşça karıştırın
Makarnanızı sos ile karıştıracağınız kabı ısıtmanızı , sos hazırlarken zeytinyağı, arzu edilirse tereyağı kullanmanızı tavsiye ederiz
Makarnanız ateşten indirilip süzüldükten sonra bile pişmeye devam ettiği için mümkün olduğunca kısa sürede sos ile karıştırıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul