Yalnız Mesajı Göster

Makarna Pişirmenin Püf Noktaları

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Makarna Pişirmenin Püf Noktaları



makarna nasıl haşlanır - makarna pişirmek - makarna pişirilmesi
Geniş ve derin bir tencere kullanın Tencerenin 3/4 'ünü su ile doldurun Makarna pişirmede en ideal oran 1 litre suya 100 gram makarna ve 10 gram tuzdur

Su kaynadıktan sonra ateşin altını kısarak tuz ekleyin ve iyice karıştırın Makarnayı tencerenin içine boşaltın ve ateşin altını açın Karıştırmak için tahta kaşık kullanmaya özen gösterin Spaghetti için uzun saplı tahta çatal, diğer çeşitler için uzun saplı tahta kaşık kullanın

Tencerenin kapağını kapatmadan pişirmeye devam edin Aldente (diri) makarna pişirebilmek için Nuh'un Ankara Makarnası paketlerinin arkasında belirtilen minimum pişirme süresini aşmamaya özen gösterin

Tencereye bir bardak soğuk su ekleyin ve makarnanızı süzün, sos ile yavaşça karıştırın Makarnanızı sos ile karıştıracağınız kabı ısıtmanızı , sos hazırlarken zeytinyağı, arzu edilirse tereyağı kullanmanızı tavsiye ederiz

Makarnanız ateşten indirilip süzüldükten sonra bile pişmeye devam ettiği için mümkün olduğunca kısa sürede sos ile karıştırıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla