Konu
:
Et Kızartmanın İncelikleri
Yalnız Mesajı Göster
Et Kızartmanın İncelikleri
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Et Kızartmanın İncelikleri
Tavada Kızartma - Kızartma Yapmanın Püf Noktaları - Kızartma Nasıl Yapılır - Yağda Kızartma
Yağda kızartma lezzetli olmakla beraber sindirilmeleri zordur
Kızartma yapılacağı zaman derin birkap ve bol yağ kullanılmalıdır
Aksi takdirde kızartma yapılacağı zaman yağ yanar
Bu da hem fena koku çıkartması hem de dumanlarının sağlık için zararlı olması dolayısıyle yapılması gerekir
Kızartma yapılan etler, un ve galeta tozu gibi maddelere bulanarak kızartmalıdır
Yüzeyinin düzgün olması için
Pirzola, biftek, bonfile, kontrifleler bu şekilde kızartılarak da kullanılırlar
Et yağda kızartıldığı zaman sertleşir; bu bakımdan yağda kızartmalar pek tavsiye edilmez
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul