Yalnız Mesajı Göster

Et Kızartmanın İncelikleri

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Kızartmanın İncelikleri



Tavada Kızartma - Kızartma Yapmanın Püf Noktaları - Kızartma Nasıl Yapılır - Yağda Kızartma
Yağda kızartma lezzetli olmakla beraber sindirilmeleri zordur


Kızartma yapılacağı zaman derin birkap ve bol yağ kullanılmalıdır


Aksi takdirde kızartma yapılacağı zaman yağ yanar


Bu da hem fena koku çıkartması hem de dumanlarının sağlık için zararlı olması dolayısıyle yapılması gerekir


Kızartma yapılan etler, un ve galeta tozu gibi maddelere bulanarak kızartmalıdır Yüzeyinin düzgün olması için


Pirzola, biftek, bonfile, kontrifleler bu şekilde kızartılarak da kullanılırlar


Et yağda kızartıldığı zaman sertleşir; bu bakımdan yağda kızartmalar pek tavsiye edilmez



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla