Yalnız Mesajı Göster

Fırınlama Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırınlama Nasıl Yapılır



Fırınlama Nasıl Yapılır - Fırınlama - Fırınlama Nedir - Yemek Yapma Yöntemleri

Fırınlama yiyeceklerin yüksek sıcaklıktaki bir fırının içine konarak pişirilmesi yöntemidir


Et, balık, tavuk, sebze, tatlı ve hamur işleri dahil bir çok yiyecekler fırınlama yöntemiyle hazırlanabilirler Fırınlama sırasında yiyeceklerin yüzeyleri gevrekleşir ve karamelleşmeye uğrar Yiyeceklerin içindeki nem oranı fırınlama süresi kısa tutulduğu takdirde saklı kalır Ancak fırınlama süresi uzadıkça yiyeceklerin nem oranı düşer, kuruma ve sertleşme gözlenir


Fırınlama için kullanılan fırınlarda ısı kaynağı elektrik veya odun olabilir Evlerde kullanılan fırınlar genellikle elektrikle çalışır Ekmek fırınları ise genellikle odunla çalışırlar Mikrodalga fırınlar ise radyo dalgaları kullanarak yiyecekleri pişirirler Mikrodalga fırınlar yiyecekleri çok hızlı bir şekilde pişirmeleri açısından avantajlıdırlar Ancak mikrodalga fırınlarda pişen yiyecekler diğer fırınlardaki gibi gevreklik kazanmaz


Fırınlama aynen kızartma gibi yiyeceklere hoşa giden bir gevreklik kazandırır Ancak fırınlama sırasında kızartmaya kıyasla daha az yağ kullanıldığı için fırınlanan yiyecekler kızartılan yiyeceklere göre daha sağlıklı olurlar Fırınlama süresi gereğinden fazla uzatılmadığı takdirde fırınlanan yiyecekler kızartılan yiyeceklere kıyasla vitaminler ve diğer besleyici maddeler açısında daha zengindirler

Alıntı Yaparak Cevapla