06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kurabiye Hakkında
Kurabiyenin Püf Noktaları - Kurabiye Yapmanın İncelikleri - Kurabiye Nasıl Yapılır - Kurabiyelik Unlar - Kurabiyenin Pişirilmesi
Tatlı ve tuzlu olarak hazırlanan, ana maddesi un ve nişasta olan çay saati ikramlarıdır
Pastahanelerde kuru pasta olarak satılan kurabiyeler, yapımından bir hafta sonra bile lezzeti bozulmadan tüketilebilirler
Kurabiye yapımında lezzetli sonuç almak için uygulanması gereken işlemler vardır
Margarin kurabiye yapımında kullanılan yağdır Sağlık açısından tavsiye edilmeyen margarin kıvam verici olduğu için tercih edilir
Kullanılan margarin ocakta eritilmeden, oda ısısında yumuşatılarak kurabiyede kullanılır
Bazı istisna tarifler hariç, genelde kurabiye yapımında mısır nişastası kullanılır Nişasta kurabiyeye gevreklik verir
Kurabiyelerde kabartma maddesi olarak maya kullanılmaz, kabartma tozu ya da karbonat kullanılır
Kullanılan un ve nişasta mutlaka elenerek kullanılmalıdır Un yedirerek konmalıdır
Hamur özleşene kadar iyice yoğrulmalı, 5-10 dakika da olsa dinlendirip, öyle şekil verilmelidir
Kurabiye için fırının uygun ısısı 200 – 220 derecedir
Pişme esnasında kurabiyeler, margarinden dolayı yayılacağı için mutlaka kızgın fırına verilmelidir
Genelde fırında 15-20 dakikadan fazla tutulmaz, çünkü kurabiye tercih edilen açık pembe rengini yitirip koyulaşabilir
Hazırlanan kurabiye tatlı ise ve üzerine pudra şekeri serpilecekse, şeker sıcakken serpilir
Kurabiyelerin sıcak tüketilmesi önerilmez Fırından çıktıktan sonra en az 2 saat dinlendirilmelidir
alıntı
|
|
|