Yalnız Mesajı Göster

Bıçaklar ve Diğer Aletler

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bıçaklar ve Diğer Aletler



Bıçak Çeşitleri - Bıçakların Özellikleri - Bıçakların Bakımı - Bıçak Yerine Kullanılan Mutfak Gereçleri
Bıçakta aranan özellikler, kesen kısmının çok keskin olması, çarpmaya vurmaya karşı koyabilmesi, kıyma bıçakları dışında diğerlerinin bükülebilen cinsten olması gereklidir


Bıçak yapımı için maden çeşidi azdır


Bunlar, cilasız çelik, paslanmaz çelikten olmalıdır Sık sık bileyerek kullanmalıdır


Sap kısmı sert bir ağacından kemik veya pilâstik olabilir


Bıçak sapı ne teneke kutu açacağı ya da tornavida değildir örneğin, bazı kişiler patatesi bıçak yerine özel bir aletle patates soyacağı ile temizlemeyi tercih ederler


Böyle bir alet hem daha süratli kabuk soyar ve hem de ekonomiktir


Teneke kutu açacağı, iki uçlu çatal ve başka çatallarda mutfakta lüzumlu olan ufak-tefek gereçler arasında sayılabilir


Yuvarlak disk şeklinde pasta tenceresi içindeki karışımları sıyırmak alet çok gereklidir Pilâstik, kauçukdan olabilir


Tırtıllı ekmek bıçaklarınada ihtiyaç vardır


Sandöviçlerin üzerine konan süsler için sivri uçlu bıçaklarada ihtiyaç vardır



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla