Konu
:
Bıçaklar ve Diğer Aletler
Yalnız Mesajı Göster
Bıçaklar ve Diğer Aletler
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bıçaklar ve Diğer Aletler
Bıçak Çeşitleri - Bıçakların Özellikleri - Bıçakların Bakımı - Bıçak Yerine Kullanılan Mutfak Gereçleri
Bıçakta aranan özellikler, kesen kısmının çok keskin olması, çarpmaya vurmaya karşı koyabilmesi, kıyma bıçakları dışında diğerlerinin bükülebilen cinsten olması gereklidir
Bıçak yapımı için maden çeşidi azdır
Bunlar, cilasız çelik, paslanmaz çelikten olmalıdır
Sık sık bileyerek kullanmalıdır
Sap kısmı sert bir ağacından kemik veya pilâstik olabilir
Bıçak sapı ne teneke kutu açacağı ya da tornavida değildir
örneğin, bazı kişiler patatesi bıçak yerine özel bir aletle patates soyacağı ile temizlemeyi tercih ederler
Böyle bir alet hem daha süratli kabuk soyar ve hem de ekonomiktir
Teneke kutu açacağı, iki uçlu çatal ve başka çatallarda mutfakta lüzumlu olan ufak-tefek gereçler arasında sayılabilir
Yuvarlak disk şeklinde pasta tenceresi içindeki karışımları sıyırmak alet çok gereklidir
Pilâstik, kauçukdan olabilir
Tırtıllı ekmek bıçaklarınada ihtiyaç vardır
Sandöviçlerin üzerine konan süsler için sivri uçlu bıçaklarada ihtiyaç vardır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul