Konu
:
SERİNLETİCİ İÇECEKLERİN HAZIRLANMASI
Yalnız Mesajı Göster
SERİNLETİCİ İÇECEKLERİN HAZIRLANMASI
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
SERİNLETİCİ İÇECEKLERİN HAZIRLANMASI
Sıcak havalarda serinletici içecekler çok hoşa giderse de memleketimizde çeşitleri pek bilinmez ve ikram edilmez
Oysa bu alkolsüz içecekleri hazırlamak son derece kolay ve masrafsızdır
Deneyin, konuklarınıza o güne değin tatmadıkları çok nefis içecekler hazırlayabilecek ve sonuçtan oldukça memnun kalacaksınız
Hazırlayacağınız içeceklerin hazırlanışları kadar sunuş şekliniz de önemlidir
Bardakları seçerken titiz davranmalı ve bunları süslemesini bilmelisiniz
Böylece ikram edeceğiniz içeceklerin daha güzel görünmesini sağlarsınız
Buzlu içecekleri çoğunlukla uzun ve büyük bardaklarda, verilir
Ayrıca çeşitli kupalarınızı da bu iş için kullanabilirsiniz
Bunlar meyva punçları için son derece uygundur
Bazı buzlu içecekleri meyvaların kabukları içinde de ikram edebilirsiniz
Uzun bardaklarda sunacağınız içecekler için kamış vermeyi ihmal etmeyin
Kamışları, kâğıdından çıkarmadan içeceğin tabağına koyun
Konuğunuz kamışı bardağına sokarak içeceği bununla içeceğinden bu husus çok önemlidir
Soğuk içeceklerin bir kısmında kırılmış buz, bazılarında parça buz, diğerlerinde de dpndurma kullanılır
Süt gibi içi gözükmeyen içeceklerde kırılmış buz ve dondurma kullanılır
Limonata gibi zaffaf ya da yarı şeffaf içeceklere ise parça buz konur
Buzları özel kaplarda don-durursanız bardaktaki içecek daha güzel görülür
Piyasada çok çeşitli buz kalıpları bulabilirsiniz
Eğer şeffaf buz kullanırsanız bardaktaki içecek daha da güzel görülür
Buzların şeffaf olmayışlarının başlıca nedeni suyun içindeki kireçtir
Şeffaf buz elde edebilmek için suyu kullanmadan önce iyice kaynatın
Soğuyunca da bunu buz kaplarına doldurun; donunca cam gibi şeffaf olduklarını göreceksiniz
Arzu ederseniz kullandığınız suya yemek boyası katarak yeşil, kırmızı, sarı gibi renklerde buzlar yapabilirsiniz
Aynı sonucu buz kalıplarına meyva suyu katarak da elde edebilirsiniz
Basit bir limonata bile bu renkli buz parçalarıyla daha güzel görünecek ve çok beğenilecektir
Soğuk içecekler için buz hazırlarken meyvaları da buz kalıplarında dondurabilirsiniz
Bir buz kübünün içinde donmuş bir parça limon kabuğu veya bir vişne, yahut bir parça taze nane çok güzel gözükecektir
Bu arada konuklarınıza ikram ettiğiniz buzlu içecekler fazla gelirse artanı sakın atmayın
Bu buzlu içeceği temiz kalıplara dökerek dondurun
Çünkü yapacağınız limonata vb
gibi içecekleri bu buzlar hem süsleyecek hem de ayrı bir lezzet verecektir
Soğuk içeceklerde toz veya kesme şeker yerine şeker şerbeti kullanmak daha uygundur
Çünkü şeker şerbeti soğuk içeceklere katılır katılmaz karışır
Diğer şekerleri karıştırmak için daha fazla uğraşırsınız
Fakat şeker şerbeti kullanmayacaksanız o zaman pudra şekerini tercih etmelisiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul