Konu
:
Pasta yapımının püf noktaları
Yalnız Mesajı Göster
Pasta yapımının püf noktaları
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pasta yapımının püf noktaları
pastaların püf noktaları - pastanın püfleri - pasta yaparken nelere dikkat edelim - pasta yapmanın incelikleri
Yüzde yüz başaralı olmak için pasta yapmadan önce aşağıdaki ayrıntıları gözönüne alın
Herhangi bir hatayı önlemek için tarifi iyice okuyun
İyi kalite malzemeye önem verin
Bütün malzemeleri tartın, verilen ölçülerden sapmayın
Hamurun gerektiği gibi olması ölçülere bağlıdır
Pasta yapımı için gerekli unu iyice eleyin
Elenmiş un ile yapılan hamur daha kolay işlenir
Kalıbı fırına koyduktan sonra fırının kapağını açmaktan kaçının
Mayalı ve pandispanya türü hamurlar hava akımından çok çabuk etkilenir
Gazlı fırınlarda teneke ya da alüminyum kalıpları tercih edin
Elektrikli fırınlarda koyu renkli, çelik kalıplar kullanın
Teflon kalıplar hamurun yapışmasını önler
Pasta kalıplarının iyice kapanmış olmasına dikkat edin
Tam kapanmayan kalıpların altına folyo yerleştirin
İyi kapanmamış kalıpların kenarlarından sızan hamur fırında yanar ve oluşan duman pastanın tadını bozar
Pişer pişmez pastayı kalıptan çıkarın ve bir ızgaranın üstüne alın, böylece pastanın nemlenmesini önlemiş olursunuz
Torba ile garnitür yaptığınız zaman hızlı çalışın, uzun süre duran şanti ısınır ve sıvılaşır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul