Yalnız Mesajı Göster

Pasta yapımının püf noktaları

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pasta yapımının püf noktaları



pastaların püf noktaları - pastanın püfleri - pasta yaparken nelere dikkat edelim - pasta yapmanın incelikleri

Yüzde yüz başaralı olmak için pasta yapmadan önce aşağıdaki ayrıntıları gözönüne alın

Herhangi bir hatayı önlemek için tarifi iyice okuyun

İyi kalite malzemeye önem verin

Bütün malzemeleri tartın, verilen ölçülerden sapmayın Hamurun gerektiği gibi olması ölçülere bağlıdır

Pasta yapımı için gerekli unu iyice eleyin Elenmiş un ile yapılan hamur daha kolay işlenir

Kalıbı fırına koyduktan sonra fırının kapağını açmaktan kaçının Mayalı ve pandispanya türü hamurlar hava akımından çok çabuk etkilenir

Gazlı fırınlarda teneke ya da alüminyum kalıpları tercih edin Elektrikli fırınlarda koyu renkli, çelik kalıplar kullanın

Teflon kalıplar hamurun yapışmasını önler

Pasta kalıplarının iyice kapanmış olmasına dikkat edin Tam kapanmayan kalıpların altına folyo yerleştirin İyi kapanmamış kalıpların kenarlarından sızan hamur fırında yanar ve oluşan duman pastanın tadını bozar

Pişer pişmez pastayı kalıptan çıkarın ve bir ızgaranın üstüne alın, böylece pastanın nemlenmesini önlemiş olursunuz

Torba ile garnitür yaptığınız zaman hızlı çalışın, uzun süre duran şanti ısınır ve sıvılaşır

Alıntı Yaparak Cevapla