Konu
:
Balıkların Servisi
Yalnız Mesajı Göster
Balıkların Servisi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balıkların Servisi
Yemek Masasında Balık Servisi - Balığın Parçalanması - Balık Servisi Çeşitleri - Balık Porsiyonu Hazırlamak
Balıklar mutfaktan yemek salonuna bütün olarak veya fileto dilimler halinde kesilmiş olarak getirilir
SICAK SERVİS EDİLEN İRİ BALIKLAR :
Özel balık kaplarında pişirilir, bir tabağa alınarak yemek salonuna getirilir
Balığı ortasından uzunlamasına ikiye keserek ayrılır ve derisi çıkarılır, balığın iki tarafına bıçak ucu sokularak hafif sıyrılarak çıkarılır ve şekilde görüldüğü üzere parçalara bölünerek sos ve garnitürleriyle servisi yapılır
SOĞUK SERVİS EDİLEN BALIKLAR :
Bu balıklar üzerine temiz bir peçete örtülmüş tahta üzerine yayılır
Balığın derisi mutlakta çıkarılmış olarak getirilir
Garnitürü veya soslariyle servisi yapılır
Kesme işlemi balığın sık kanatlarının arasındaki şeridin çıkarılmasiyle gerçek kesme işi iki ayrı metoda uyularak yapılır
a) Balığın kuyruk tarafından başlayarak birbirine paralel yarım dilimler kesilir, fakat filelere inen bıçak darbeleri, tranşör ne kadar sanatkâr olursa olsun özellikle balık dondurulmuş olsun muntazam dilimler elde edilmesi imkânsız olur ve etler parçalanarak çıkar
b) İkinci metot balığın üzerinde 10 ar santim ara ile üç kesik yapılır
bu işlem için kullanılacak bıçak çok keskin olmalı
Enine 3 kesik yaptıktan sonra her bölüm uzunlamasına yani et liflerinin yönüne dilimlere ayrılır
Böylece balığın eti parçalanmaz porsiyonlar net olarak kesilmiş olur
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul