Konu
:
Lezzetli Çay Nasıl Demlenir
Yalnız Mesajı Göster
Lezzetli Çay Nasıl Demlenir
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lezzetli Çay Nasıl Demlenir
çay demlemenin püf noktaları - güzel çay nasıl yapılır - çay demlmek hakkında
İşte sofraların vazgeçilmez içeceğini daha lezzetli hale getirmenin püf noktaları
Bugüne kadar birçok faydası keşfedilen ve başlıca içeceklerimiz arasına giren çayın, iyi demlenmemesi halinde flavonun (bitkisel molekül) yapısında meydana gelecek hasarlar sonucu birçok faydasını kaybedebileceği bildirildi
Bitikler konusunda araştırma yapan Nusaybin Devlet Hastanesi'nde görevli Dâhiliye Uzmanı Dr
Rıfat Bozalan, çayın kaynamış su ile hemen demlenmemesi gerektiğini ifade etti
95 derecede flavonların özeliklerini yitirebildiğine dikkat çeken Dr
Bozalan, bu nedenle çayın 95 derece altındaki su ile demletilmesini ve demin asla kaynatılmaması gerektiğini söyledi
Çayın, içinde bol miktarda flavon içeren yararlı bir bitki olduğunu aktaran Dr
Bozalan, doğru demlenmiş çayın içindeki flavonu muhafaza ettiğini hatırlattı
Flavonların atar damar ve toplardamar yüzeylerinin pürüzsüz kalmasını sağladığını dile getiren Uzman Dr
Bozalan, "Yani bir anlamda damar tıkanmasını önler
Flavonlar ayrıca böbrekte idrarın süzüldüğü tüpçüklerin sağlığının korunmasında ve kan kolesterolünün düşürülmesinde önemli role sahiptirler
Flavonların çoğu pişirme ya da kaynatma sırasında (95 derece ve üzerinde) özeliklerini kaybederler
Bu yüzden meyve ve sebzeler mümkün ise taze ve çiğ olarak tüketilmelidir
Çay ise yeni kaynamış bir su ile değil de birkaç dakika bekletildikten sonra sıcaklığı derece 95 derecenin altına düşürülmüş sıcak su ile demlenmeli ve demletildikten sonra asla kaynatılmamalıdır
" şeklinde konuştu
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul