Yalnız Mesajı Göster

Peçeteler Hakkında

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peçeteler Hakkında



Peçetenin Tarihi - Peçete Katlama Şekilleri - Yemek Peçeteleri - Peçete Çeşitleri
Peçete kullanılması ortaçağda doğmuştur O zamanlar sol kol veya omuz üzerine konurdu ve her serviste değiştirilirdi


Sonraları boyuna bağlanmaya başlandı XIX yüzyıla kadar bu şekil devam etti Şimdiki peçetelerin boyutu daha küçüktür 50 X 50 cm veya 60 X 60 cm


Masa örtüsüne asorti, veya eğer masa örtüsü dantel ise düz beyaz renkte olur XIX yüzyılda peçete katlama şekilleri çok değişiktir Kardinal şapkası biçimi, yelpaze şekli, orkide şekli, Norte Dame şekli, vb


Şimdi böyle fantaziler kalkmıştır Basit katlama şekilleri kullanılmaktadır


Ekmek, peçetenin içine konulabilir Fakat bazı dalgın misafirler peçeteyi açarken ekmeği düşürebilirler Ekmek, ekmek sepeti, ya da peçetenin üstüne konulmalıdır



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla