Konu
:
Peçeteler Hakkında
Yalnız Mesajı Göster
Peçeteler Hakkında
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peçeteler Hakkında
Peçetenin Tarihi - Peçete Katlama Şekilleri - Yemek Peçeteleri - Peçete Çeşitleri
Peçete kullanılması ortaçağda doğmuştur
O zamanlar sol kol veya omuz üzerine konurdu ve her serviste değiştirilirdi
Sonraları boyuna bağlanmaya başlandı
XIX
yüzyıla kadar bu şekil devam etti
Şimdiki peçetelerin boyutu daha küçüktür
50 X 50 cm
veya 60 X 60 cm
Masa örtüsüne asorti, veya eğer masa örtüsü dantel ise düz beyaz renkte olur
XIX
yüzyılda peçete katlama şekilleri çok değişiktir
Kardinal şapkası biçimi, yelpaze şekli, orkide şekli, Norte Dame şekli, v
b
Şimdi böyle fantaziler kalkmıştır
Basit katlama şekilleri kullanılmaktadır
Ekmek, peçetenin içine konulabilir
Fakat bazı dalgın misafirler peçeteyi açarken ekmeği düşürebilirler
Ekmek, ekmek sepeti, ya da peçetenin üstüne konulmalıdır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul