Konu
:
Kızartma Kapları
Yalnız Mesajı Göster
Kızartma Kapları
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kızartma Kapları
Kızartma Kaplarının Özellikleri - Kızartma Teknikleri - Kızartma Kabı Çeşitleri
Bazı tatlıların tencerede kızartılması için, kullanılan kaplar, kalın, ısıya dayanıklı bükülmeyen madenden olmalıdır
Kızartmalara uygulanan yüksek ısıdan dolayı kabın sap kısmı iyi bir şekilde tecrit edilmiş olmalı
Sap, tencereye çok iyi vidalanmalı, bu biçimde tencerenin dengesi ayarlanmış olur
Kızartma kaplarının dip kısımları, yuvarlak olursa hem kızartılacak yiyecek maddesi iyi netice verir, hemde ekonomik yağ sarfiyatı, temizliği de kolay olur
Derin kaplardaki yağ içerisinde kızartmalarda derin fakat geniş olmayan süzgeçli kaplar kullanılır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul