Yalnız Mesajı Göster

Kızartma Kapları

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızartma Kapları



Kızartma Kaplarının Özellikleri - Kızartma Teknikleri - Kızartma Kabı Çeşitleri
Bazı tatlıların tencerede kızartılması için, kullanılan kaplar, kalın, ısıya dayanıklı bükülmeyen madenden olmalıdır


Kızartmalara uygulanan yüksek ısıdan dolayı kabın sap kısmı iyi bir şekilde tecrit edilmiş olmalı


Sap, tencereye çok iyi vidalanmalı, bu biçimde tencerenin dengesi ayarlanmış olur


Kızartma kaplarının dip kısımları, yuvarlak olursa hem kızartılacak yiyecek maddesi iyi netice verir, hemde ekonomik yağ sarfiyatı, temizliği de kolay olur


Derin kaplardaki yağ içerisinde kızartmalarda derin fakat geniş olmayan süzgeçli kaplar kullanılır



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla