06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Faydalı Bilgiler
Faydalı Bilgiler
1 Hızlı kilo verip tekrar almak vücudunuzun zayıflamaya karşı direncini arttırır ve giderek kilo vermeniz zorlaşır Metabolizma alt üst olur
Yapılan yeni araştırmalara göre meyve, sebze ve yeşil bitkileri bol yiyen kişilerin daha az kanser ve kalp hastalığına yakalandığı tespit edilmiştir
3 Rastgele diyet, rastgele sağlık yani sağlıksızlık demektir Tekrar ediyoruz, lütfen sağlığınızı hafife almayın Hayatı, sağlığı ve mutluluğu önemseyin
4 Duvarınıza çivi çakacağınız zaman işaretlediğiniz yerin üzerine çapraz bant yapıştırın Çiviyi öyle çakın, böylece duvarın alçısını çatlatmamış olacaksınız
5 Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkarabilirsinız
6 Bayatlamış ekmeklerin üzerine su serpin ve folyo kağıda sarıp 5-10 dakika fırınlayın Böylece taptaze olacaktır
7 Fırında patates yapmadan önce 10-15 dakika haşlayın ve çatalla delin Böylece daha kolay pişecektir
8 Patlıcanları pişirmeden önce tuzlayın ve bir süre bekletin Daha sonra soğuk sütten geçirin ve kurulayın Patlıcanlar daha lezzetli olacaktır
9 Kök ve yaprakları beraber yenilen sebzeler pişirilirken önce kökleri ince doğranıp tencereye konmalı Yaprakları ise daha sonra ilave edilmeli Böylece besin değerleri kaybolmayacaktır
10 Öğünler arasında acıktığınızda kuru erik yiyin Kuru erik kan şekerinin düşmesini engeller Ancak fazla abartmayın çünkü bir kuru erikte 8 kalori var
11 Evde pasta yaparken kullandığınız meyve ve şekerlemelerin dibe çökmesini istemiyorsanız pastanıza bir miktar mısır unu ilave edin Meyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmezler
12 Patates pürenize değişik bir koku vermek istiyorsanız içine bir miktar hindistan cevizi atın Tadının çok değiştiğini göreceksiniz
13 Yaptığınız böreğin daha lezzetli olmasını ve kıvamında pişmesini istiyorsanız fırına koymadan önce birkaç saat buzdolabında bekletin Böylece çok daha lezzetli olacaktır
14 Kahvaltı ya da çay saati için hazırladığınız hamur kızartmalarının daha lezzetli olmasını istiyorsanız, hamura eklediğiniz kabartma tozuna biraz toz şeker katın
15 Satın aldığınız kır çiçeklerinin daha uzun süre dayanarak vazoda güzelliklerini korumasını istiyorsanız, suyuna birkaç damla çamaşır suyu koyun Daha uzun ömürlü olacaklardır
16 Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yıkamada bir gece soğuk suda bekletin, sonra yıkayın, çekmeyeceklerdir
17 Hamur işi ile uğraştığınız zaman mutfağınızın tezgahı kirlenir İşiniz bitince tezgahı kolayca temizlemek için bir miktar tuz serpin ve nemli bir bezle silin Böylece tezgahınız kolayca temizlenecektir
18 Duvar kağıtlarını yenilemek istediğinizde eski kağıtları çıkarmak her zaman sorun olur Ilık su dolu bir kaba bir miktar bulaşık deterjanı dökün ve karışıma batırdığınız süngerle duvar kağıtlarını silin, kolayca çıkacaklardır
19 Hazırladığınız pudingi soğuturken üzerinin kaymak bağlamasını istemiyorsanız, puding sıcakken üzerine toz şeker serpin ya da devamlı karıştırarak soğutun
20 Evinizdeki menekşelerin daha çok çiçek vermesini istiyorsanız, toprağına yumurta kabukları karıştırın Böylece menekşeleriniz daha sağlıklı ve daha güzel çiçekler açacaktır
21 Dirsek ve topuklarınızın sertleşmesini istemiyorsanız bir dilim limon ile ovun Böylece yumuşacık olacaklardır
22 Elma her zaman formunuzu korumak için ideal bir iştah kesicidir Ayrıca sabah aç karnına yendiğinde bağırsakları çalıştırır
23 Satın aldığınız kahveyi taze saklamak istiyorsanız cam kavonoza boşaltıp içine iki adet kesme şeker atın Ağzını sıkıca kapatın Kahvenizin taze kaldığını göreceksiniz
24 Limondan daha fazla su elde etmek istiyorsanız, limonu yıkayıp kuruladıktan sonra çatalla bir kez delin, sonra suyunu sıkın
25 Satın aldığınız kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torbada elma veya armutla saklayın
26 Eğer ayaklarınız çok ısınıp şişiyorsa onları saatlerce sıcak suda bekletmeyin, aksine kolonya ile ovalayın Bilekleriniz ve ayaklarınız şişmeyecektir
27 Eğer ayaklarınız çok hassas ise, sıcak havalarda şikayetleriniz artıyorsa, her sabah bir kaç damla zeytinyağı ile ovalayın
28 Eğer cildiniz kuru ise bir muzu ezin, içerisine bir çay kaşığı bal veya bademyağı karıştırıp yüzünüze sürün Birkaç dakika bekleyip ılık su ile yıkayın
29 Kuru fasulyeleri dağılmadan pişirmek istiyorsanız tuzu ve salçayı ya da domatesleri fasulyeler yarı piştikten sonra koyun
30 Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içine bir iki dal maydanoz atın
31 Ekşi elma şeker hastaları için ideal bir meyvadır 100 gramında 58 kalori bulunur Kan yapıcı özelliğinden ötürü doktorlar tarafından büyüme çağındaki çocuklara ve hastalara önerilir Hazmı kolaylaştırır, böbrekleri çalıştırır
32 Maydonozdan daha fazla yararlanmak için saplarını da kullanın Maydonoz saplarını atmayıp iyice temizledikten sonra çorbalarda kullanabilirsiniz
33 Az miktarda yağ, süt, su vs ısıtmanız gerektiğinde tencerenizi kirletmenize gerek yok Bir kepçe yardımı ile bu işleri hemen yapabilirsiniz
34 Şekerlenmiş reçelinizi sakın atmayın Benmari usülü ile ısıtarak eski haline döndürmeniz çok kolay Böylece reçeliniz eski kıvamına gelecektir
35 Bir büyük soğanı dörde bölün ve orta boy bir bal kavanozuna koyup iyice karıştırın, 24 saat bekletin Şurup haline geldiğinde soğuk algınlığı olan (öksüren) kişiye sabah, akşam bir yemek kaşığı verin Soğanın içerdiği yağlar öksürüğü kesecektir
|
|
|