06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tazeliği Koruma Yolları
Bir iki gün öncesinden kalan ekmek, börek ve benzeri hamur işlerini atmayın Alüminyum folyoya sararak ısıtın Yeni pişmiş gibi taptaze olacaktır (Eğer ısıtmak için fırın kullanacaksanız, folyo yerine fırın torbasına da koyabilirsiniz ) Fakat üzerine az miktarda su serpin
Donmuş veya kristallenmiş balı eski haline getirmek için kavanozu içi sıcak su dolu bir kapta bekletiniz
Hazırladığınız sosun servise kadar soğumadan kalmasını istiyorsanız, sos kabını sıcak su dolu bir kabın içinde bekletin Bu şekilde ısısını ve lezzetini koruyacaktır Üzerinin kabuk bağlamasını önlemek için üzerine bir parça margarin bırakın ve yağlı kağıt ile örtün
Kahvenizi ağzı iyi kapanan bir kutuya koyduktan sonra buzlukta bekletin Uzun süre bayatlamadan kalacaktır
Kesik limonların beklerken kurumaması için, limonu kesik yüzeyi alta gelecek şekilde bir tabağa koyun ve üstüne bir bardak kapatın Limonun kesik yüzeyine dökeceğiniz bir miktar tuz da kurumasını geciktirecektir
Peynirlerinizin tazeliğini koruması için, hava almayacak şekilde şeffaf folyoya sarın
Şeker kavanozunun altına kurutma kağıdı koyarsanız, şekerin nemlenmesini önlemiş olursunuz
Yazın kuruttuğunuz sebzeleri, içine gazete kağıdı koyduğunuz teneke kutularda saklayın Bu şekilde rutubet almalarını önlemiş olursunuz
Tuzu naylon poşetinden çıkartıp, koyu renkli cam kavanozda serin bir ortamda saklayın
Tuz alırken iyotlu olmasına dikkat edin İyot, ısı ve ışıktan hemen etkilendiği için, tuzu
yemek piştikten sonra ilave edin
Teneke içinde olan konserveleri açtıktan sonra mutlaka başka kap içine alınız Çünkü bir
kere açılan tenekenin özellikle ağız kısmı bakteri üremesi için elverişli bir ortamdır
|
|
|