Yalnız Mesajı Göster

İyi çay demlemenin püf noktaları

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İyi çay demlemenin püf noktaları



Her çayın demleme süresi farklı olmakla birlikte ülkemizde kullanılan fermante siyah çaylar için ideal süre 5 dakika


* İyi bir çay demlemek için üç şey gerekli: Su, çay ve çay takımı Çay ne denli iyiyse, sert ve kireçli suya karşı o denli hassas bir tepki gösterir


* Çay demliğinin metal olmaması ve deterjanla yıkanmaması gerekir Demlik; toprak, porselen ya da cam olabilir Gümüş bir çaydanlık kullanıyorsanız bunun içinin porselen olmasına özen gösterin


* Çayı sıcak ve nemli ortamlardan uzak tutun Kavanozda saklayın ancak uzun süre bekletmeden taze iken tüketin


* Çayı asla bekletilmiş suyla demlemeyin Aksine mineraller açısından zengin bir suyla çok güzel çay demleyebilirsiniz 10 saniye gibi kısa bir zamanda kaynayan su ile çayınızı demleyin


* Kaynayıp soğumuş suyu tekrar kaynatarak çay demlemeyin


* Demliği önceden ısıtın, çünkü su dökülürken demlik öyle ısı kaybeder ki, çayı çay yapan reaksiyon gerçekleşmez


* Uzmanlar 100 ml su için 2 gr çay öneriyorlar


* Her çayın demleme süresi farklı olmakla birlikte ülkemizde kullanılan fermante siyah çaylar için ideal süre 5 dakika

Alıntı Yaparak Cevapla