Konu
:
İyi çay demlemenin püf noktaları
Yalnız Mesajı Göster
İyi çay demlemenin püf noktaları
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İyi çay demlemenin püf noktaları
Her çayın demleme süresi farklı olmakla birlikte ülkemizde kullanılan fermante siyah çaylar için ideal süre 5 dakika
* İyi bir çay demlemek için üç şey gerekli: Su, çay ve çay takımı
Çay ne denli iyiyse, sert ve kireçli suya karşı o denli hassas bir tepki gösterir
* Çay demliğinin metal olmaması ve deterjanla yıkanmaması gerekir
Demlik; toprak, porselen ya da cam olabilir
Gümüş bir çaydanlık kullanıyorsanız bunun içinin porselen olmasına özen gösterin
* Çayı sıcak ve nemli ortamlardan uzak tutun
Kavanozda saklayın ancak uzun süre bekletmeden taze iken tüketin
* Çayı asla bekletilmiş suyla demlemeyin
Aksine mineraller açısından zengin bir suyla çok güzel çay demleyebilirsiniz
10 saniye gibi kısa bir zamanda kaynayan su ile çayınızı demleyin
* Kaynayıp soğumuş suyu tekrar kaynatarak çay demlemeyin
* Demliği önceden ısıtın, çünkü su dökülürken demlik öyle ısı kaybeder ki, çayı çay yapan reaksiyon gerçekleşmez
* Uzmanlar 100 ml su için 2 gr çay öneriyorlar
* Her çayın demleme süresi farklı olmakla birlikte ülkemizde kullanılan fermante siyah çaylar için ideal süre 5 dakika
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul