Konu
:
Taze Şeker ve Lokum Nasıl Anlaşılır
Yalnız Mesajı Göster
Taze Şeker ve Lokum Nasıl Anlaşılır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taze Şeker ve Lokum Nasıl Anlaşılır
Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Şekerciler ve Pastacılar Komisyonu Başkanı Vedat Dikgitmez, şeker ve lokum yapımında maliyetin düşük olması için çeşitli hilelerin yapıldığını söyledi
Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşları uyaran Dikgitmez, şeker ve lokum yapımında maliyeti düşürmek için hile yapıldığını ve bu ucuz ürünlere rağbet edilmemesi gerektiğini vurguladı
Dikgitmez, yaptığı açıklamada “Maliyeti düşürmek için şeker yerine glikoz ve fruktoz kullanılıyor, şeker ve lokum alırken bu ucuz ürünlere rağbet edilmemelidir” dedi
Şeker ve lokum yapımında glikoz ve fruktozun belirli oranlarda kullanılması gerektiğini söyleyen Dikgitmez bu oranın aşılması durumunda sağlığı olumsuz etkileyeceğini söyledi
Lokum imalatında nişasta oranının fazla olduğuna ve rutubetli ortamlarda bekletildiğine dikkat çeken Dikgitmez “Böylece hem ağırlığı fazla oluyor hem de sağlığa zararlı oluyor
Taze lokumun rengi parlak ve lokum canlıdır
Bayat lokumun ise mat ve solgun bir görüntüsü vardır
Lokum alırken bunlara riayet edelim” dedi
Ramazan Bayramı’nda tüketimi artan badem şekeri konusunda da vatandaşları uyaran Dikgitmez badem şekerlerinde de glikoz kullanılarak maliyetin düşürüldüğünü ve kalitesiz bademlerin kullanıldığını söyledi
Dikgitmez, bademlerin ağırlıklarını artırmak için rutubetli ortamlarda bırakıldığını ve kalın kaplama glikozdan imal edilmiş şekerin kullanıldığını söyledi
Dikgitmez, “Küçük bademlere kalın kaplama glikozdan imal edilmiş şeker kullanılarak da üretim yapılıyor
Bunlar işin hilesi
Kaliteli badem şekerinin dış kaplaması incedir ve bademi de kuru ve tazedir” dedi
Şimdiden hepinize tatlı bayramlar dilerim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul