Konu
:
Baharatları Nasıl Saklamalı
Yalnız Mesajı Göster
Baharatları Nasıl Saklamalı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baharatları Nasıl Saklamalı
baharatların saklanması - baharat satın alırken nelere dikkat edilmeli - baharatların ideal saklama yeri
Yemeklerimizde kullandığımız baharatları nasıl saklamanız gerektiğini biliyor musunuz? Eğer bilmiyorsanız yada aklınızda soru işaretleri varsa bu yazımızda baharatların nasıl saklanması gerektiğiyle alakalı bilgiler alabilirsiniz
Baharatların Saklanması
Baharatlarda diğer tüm yiyecekler gibi mutlaka ambalajlı olarak satın alınmalı ve kullanım tarihine dikkat edilmelidir
Baharatların ilk günkü gibi taze, sağlıklı ve lezzetini kaybetmeden saklanması konusunda bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor
Bilinmesi gereken ışığın baharat renklerini değiştirmesi ve havadaki oksijen ve nemliliğin baharatın lezzetini ve kokusunu bozacağıdır
Baharatlar asla ocakların üzerindeki veya yakınındaki raflarda saklanmamalı
Çünkü ısı ocaklardan yukarı çıkar ve bu raflardaki baharatların ısısının artmasına ve dolayısıyla lezzetlerini kaybetmelerine, renklerinin ve kokularının değişmesine yol açar
Toz baharatlar, tane baharatlara göre dış etkenlerden daha çabuk etkilenecekleri için tane olanlar tercih edilmeli
Öğütülmemiş baharatları 1 yıla kadar saklayabilirsiniz
Az miktarda satın alırsanız her zaman taze ve lezzetli baharat tüketmiş olursunuz
Baharatların en ideal saklama yeri buzluk veya buzdolabıdır
Alternatif olarak mutfağın serin, kuru ve karanlık bir köşesinde ve mutlaka cam/porselen kavanozlarda saklanmalıdır
Kullanma sırasında veya kavanoz içinde mutkala kuru ve temiz kaşık kullanılmalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul