Yalnız Mesajı Göster

Baharatları Nasıl Saklamalı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatları Nasıl Saklamalı



baharatların saklanması - baharat satın alırken nelere dikkat edilmeli - baharatların ideal saklama yeri

Yemeklerimizde kullandığımız baharatları nasıl saklamanız gerektiğini biliyor musunuz? Eğer bilmiyorsanız yada aklınızda soru işaretleri varsa bu yazımızda baharatların nasıl saklanması gerektiğiyle alakalı bilgiler alabilirsiniz


Baharatların Saklanması

Baharatlarda diğer tüm yiyecekler gibi mutlaka ambalajlı olarak satın alınmalı ve kullanım tarihine dikkat edilmelidir Baharatların ilk günkü gibi taze, sağlıklı ve lezzetini kaybetmeden saklanması konusunda bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor


Bilinmesi gereken ışığın baharat renklerini değiştirmesi ve havadaki oksijen ve nemliliğin baharatın lezzetini ve kokusunu bozacağıdır


Baharatlar asla ocakların üzerindeki veya yakınındaki raflarda saklanmamalı Çünkü ısı ocaklardan yukarı çıkar ve bu raflardaki baharatların ısısının artmasına ve dolayısıyla lezzetlerini kaybetmelerine, renklerinin ve kokularının değişmesine yol açar


Toz baharatlar, tane baharatlara göre dış etkenlerden daha çabuk etkilenecekleri için tane olanlar tercih edilmeli Öğütülmemiş baharatları 1 yıla kadar saklayabilirsiniz


Az miktarda satın alırsanız her zaman taze ve lezzetli baharat tüketmiş olursunuz


Baharatların en ideal saklama yeri buzluk veya buzdolabıdır Alternatif olarak mutfağın serin, kuru ve karanlık bir köşesinde ve mutlaka cam/porselen kavanozlarda saklanmalıdır Kullanma sırasında veya kavanoz içinde mutkala kuru ve temiz kaşık kullanılmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla