Yalnız Mesajı Göster

Sebzeler ve Bakliyatlarla Ilgili Ipuçları

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeler ve Bakliyatlarla Ilgili Ipuçları



sebzeler hakkında bilgiler - bakliyatla hakkında bilgiler - sebzelerin püf noktaları - sebzelerin pişirilmesi - bakliyatların püf noktaları - bakliyatların pişirilmesi
*Bakliyatların taze olup olmadıklarını anlamak için suya koyun Taze olanlar dibe çökecek, bayat taneler su yüzüne çıkacaktır

* Bakliyatları pişirmeden bir gece evvelinden bol soğuk suda ıslayın

* Sebze ile birlikte pişireceğiniz bakliyatları önceden haşlayın ve haşlama suyuna tuz ilave etmeyin

* Haşlanan bakliyat hacim olarak iki katına çıkar Yani 1 ölçü bakliyat=2 ölçü haşlanmış bakliyat

* Yemeklere et yerine yeşil mercimek koyarak protein dengenizi koruyabilirsiniz

* Sert kök sebzeleri kolay ve hızlı pişirmek için rendeleyerek yemeğe katın

* Doğradıktan sonra kullanacağınız avokado, mantar, kereviz gibi malzemelerin kararmamaları için limonlu suda bekletin

* Soyulmuş patatesi kararmaması için soğuk suda bekletin

* Domateslerin kabuklarını kolay soymak için diplerine (+) şeklinde bir kesik atın 30 saniye kadar kaynar suya daldırıp çıkarın Kabuklarının zar gibi ve kolayca soyulduğunu göreceksiniz

* Haşlanmış patateslerin kabuklarının kolay soyulması için haşlama suyuna biraz sirke katın

* Patlıcanların acısını atması için soyup doğradıktan sonra tuzlu suda 15 dakika bekletin

* Karnabahar haşlanırken renginin beyaz kalması için haşlama suyuna biraz sirke veya limon suyu katın

* Sebze ve bakliyat yemeklerini pişirirken kaynadıktan sonra kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak pişirin

* Yeşil yapraklı sebzeleri mümkün olduğunca bıçak kullanmadan elinizle kopararak parçalara ayırın C vitamini bıçakla kesildiğinde çok çabuk kaybolur




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla