Yalnız Mesajı Göster

Hamur Çeşitleri

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur Çeşitleri



Hamur Nasıl Hazırlanır - Hamur Hazırlama Yöntemleri
Hamur işleri genel olarak iki metodla hazırlanır

Yumuşak hamur hazırlama

1 Yoğurt kıvamında olanlar: Bu gruba çarpılarak yapılan hamur çeşitleri girer Örneğin: Kek hamuru, revani hamuru vs

2 Yoğurt kıvamından biraz daha koyu hamurlar

Bu grup hamurlar mayalandırılarak hazırlanırlar Örneğin: Lokma hamuru , baba tatlısı humu-ru vs gibi

Sert hamurlar

Bu hamurlarda sertlik derecesi hamurun kullanıldığı yere göre değişir Sertlik derecesine göre bu gruptaki hamurlar 5 grupta toplanırlar

Özleştirilerek yapılan hamurlar

Bunların sertliği kulak memesinden oldukça serttir Örneğin : Erişte hamuru, su böreği hamuru vs gibi

Kıyılarak hazırlanan hamurlar

Bunların sertliği kulak memesi kadardır Örneğin: Sable hamuru, peynirli bisküvi hamuru vs gibi

Mayalandırarak yapılan hamurlar

Bunların sertliği kulak memesinden biraz yumuşaktır Örneğin: pastalya böreği hamuru, cevizli ay hamuru vs gibi

Pişirilerek hazırlanan hamurlar

Bunlar ateş üzerinde yağla su kaynatılıp unu içine katılarak yapılırlar Sertlikleri kulak memesinden yumuşaktır Örneğin: Suale krem hamuru, hanım göbeği tatlısı hamuru vs gibi

Katmerli hamurlar

Bunlarda iyice ozleştirilerek hazırlanan hamurlardır Sertlikleri kulianıcağı yere göre değişir Örneğin: Yaprak hamuru, olarak hazırlanan da kulak memesi sertliği kullanılır Örneğin: Volovon, milföy, sariyer böreği



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla