Konu
:
Hamur Çeşitleri
Yalnız Mesajı Göster
Hamur Çeşitleri
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamur Çeşitleri
Hamur Nasıl Hazırlanır - Hamur Hazırlama Yöntemleri
Hamur işleri genel olarak iki metodla hazırlanır
Yumuşak hamur hazırlama
1
Yoğurt kıvamında olanlar: Bu gruba çarpılarak yapılan hamur çeşitleri girer
Örneğin: Kek hamuru, revani hamuru v
s
2
Yoğurt kıvamından biraz daha koyu hamurlar
Bu grup hamurlar mayalandırılarak hazırlanırlar
Örneğin: Lokma hamuru , baba tatlısı humu-ru v
s
gibi
Sert hamurlar
Bu hamurlarda sertlik derecesi hamurun kullanıldığı yere göre değişir
Sertlik derecesine göre bu gruptaki hamurlar 5 grupta toplanırlar
Özleştirilerek yapılan hamurlar
Bunların sertliği kulak memesinden oldukça serttir
Örneğin : Erişte hamuru, su böreği hamuru v
s
gibi
Kıyılarak hazırlanan hamurlar
Bunların sertliği kulak memesi kadardır
Örneğin: Sable hamuru, peynirli bisküvi hamuru v
s
gibi
Mayalandırarak yapılan hamurlar
Bunların sertliği kulak memesinden biraz yumuşaktır
Örneğin: pastalya böreği hamuru, cevizli ay hamuru v
s
gibi
Pişirilerek hazırlanan hamurlar
Bunlar ateş üzerinde yağla su kaynatılıp unu içine katılarak yapılırlar
Sertlikleri kulak memesinden yumuşaktır
Örneğin: Suale krem hamuru, hanım göbeği tatlısı hamuru v
s
gibi
Katmerli hamurlar
Bunlarda iyice ozleştirilerek hazırlanan hamurlardır
Sertlikleri kulianıcağı yere göre değişir
Örneğin: Yaprak hamuru, olarak hazırlanan da kulak memesi sertliği kullanılır
Örneğin: Volovon, milföy, sariyer böreği
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul