06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çay Demlemenin Altın Kuralları
Çay demlemenin altın kuralları

Taze ve soğuk su kullanın
Daha iyi bir demleme ısısına ulaşmak için demliği ısıtın
Çayın ölçüsüne dikkat edin; fazla çay koymak hem ekonomik değildir hem de çay acı olur
Su kaynadığı anda, suyu demliğe ekleyin
Tüm lezzetin açığa çıkabilmesi için 3-5 dakika demleyin
Eğer çayınızı süt ile içmek istiyorsanız daha iyi karışması için fincana önce sütü koyun
Çayı kuru, hava almaz bir kapta muhafaza edin
Çay Nasıl Saklanır?
İyi işlenmiş siyah çaylar, vakumlu ambalajlarda veya kapalı teneke kutularda iki yıla kadar dayanabilmesine rağmen, çayın tam olarak ne zaman toplandığını tespit etmek zor olabilir Çoğu çaylar, deniz yoluyla taşındığı için satış noktalarına varmaları birkaç ay sürer Yalnızca, mevsimlerin belirgin olarak ayırdedilebildiği bölgelerde yetişen, Darjeeling gibi birinci ve ikinci sürgünlerden alınan çayların toplanma zamanı belirlenebilir Örneğin, haziran ayında satılan birinci sürgünler üç aylıktır Bunlar gibi narin siyah çaylar en fazla altı ay dayanır ve bu durum yeşil çaylar için de geçerlidir Çayı koyu renkli ve hava almaz bir kap içinde, rutubet ve buğulaşma tehlikesi olmayan bir yerde saklayın Baharatlardan ve keskin kokulu yiyeceklerden uzak tutun çünkü çay kolayca bozulabilir
İyi Çay İçin Birkaç Öneri
Su on saniyeden fazla kaynayıp fokurdamamalıdır yoksa gereğinden fazal oksijen kaybeder
Soğumuş suyu asla yeniden kaynatmamak gerekir
Demlenmiş çayı porselen çaydanlığa boşaltmadan önce bir kez karıştırın
Yeşil çay, altlığı olmayan fincanla, siyah çay ise altlıklı fincanla sunulur
Demliğin, çaydanlığın ve çay bardaklarının metal olmamaları ve deterjanla yıkanmamaları gerekir Metal çaydanlıkta yapılan çayda metal tadı olur
|
|
|