Konu
:
Mantar Nasıl Haşlanır
Yalnız Mesajı Göster
Mantar Nasıl Haşlanır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantar Nasıl Haşlanır
Malzemeler:
400 gr
Mantar
1/2 Limon Suyu
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Su
Ön Söz:
Taze mantarlar uzun süre tazeliğini koruyamazlar
Zaman içerisinde sulanarak çürürler
O nedenle, mantarları uzun süre saklamanın yolu ise, haşlayarak kendi suyu içerisinde kavonozlarda
saklamaktır
Bu sayede
mantarlar
tat ve lezzetinden bir şey kaybetmezler
Tarifim mantarlarınızı uzun süre koruyacaktır
Ön Hazırlık:
Mantarların kök kısmı kesilmemişse kesilecek ve iki su yıkanacak, süzülecek
Maharetini Göster:
Tencere içerisine su, 1/2 Limon suyu,
tuz
katılacak, karıştırılacak
Tencerede ki su kaynadıktan sonra mantarlar tencereye ilave edilecek ve karıştırılacak
Tencere kaynamaya başladıktan sonra kapağı kapatılacak
Saat'a
bakılacak bir yere not edilecek
Ara sıra tencere karıştırılacak
5 Dakika süre sonunda mantarlarınız hazır
Mantarlar
, tencere içerisinde suyu ile beraber soğutulacak
Soğuduktan sonra uygun bir kap içerisinde, kendi suyu ile birlikte muhafaza edilecek
Sonrası malum
'Kolay Gelsin'
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul