Konu
:
Reçel Yapımında Püf Noktaları
Yalnız Mesajı Göster
Reçel Yapımında Püf Noktaları
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Reçel Yapımında Püf Noktaları
reçel - reçel yaparken nelere dikkat edilmelidir - reçel yaparken dikkat etmeniz gerekenlerMalzemeler
500 gr Toz şeker
Su
1 Limonun suyu
Reçel yaparken, reçelin şekerlenmesi en büyük sorunlardan biridir
Şekerlenmeyi önlemek için kestirilme sırasında fazla su kullanılmamalıdır
Reçelin uzun süre dayanması için reçel ve su miktarını dengede tutun
Reçel kaynatırken kıvama geldiğini anlamak için, reçel şurubundan bir kaşığın ucu ile alın ve bir tabağa birkaç damla damlatın
En son damla yayılmadan toplu bir şekilde duruyorsa, reçel kıvama gelmiş demektir
Reçel yaparken dikkat edeceğiniz bu püf noktalar sayesinde daha lezzetli ve sağlıklı reçeller elde edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul