Yalnız Mesajı Göster

Reçel Yapımında Püf Noktaları

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçel Yapımında Püf Noktaları



reçel - reçel yaparken nelere dikkat edilmelidir - reçel yaparken dikkat etmeniz gerekenlerMalzemeler
500 gr Toz şeker
Su
1 Limonun suyu
Reçel yaparken, reçelin şekerlenmesi en büyük sorunlardan biridir Şekerlenmeyi önlemek için kestirilme sırasında fazla su kullanılmamalıdır Reçelin uzun süre dayanması için reçel ve su miktarını dengede tutun Reçel kaynatırken kıvama geldiğini anlamak için, reçel şurubundan bir kaşığın ucu ile alın ve bir tabağa birkaç damla damlatın En son damla yayılmadan toplu bir şekilde duruyorsa, reçel kıvama gelmiş demektir
Reçel yaparken dikkat edeceğiniz bu püf noktalar sayesinde daha lezzetli ve sağlıklı reçeller elde edin




Alıntı Yaparak Cevapla