Yalnız Mesajı Göster

Pilav Yapma Sanatı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pilav Yapma Sanatı



Pilav Nasıl Yapılır - Pilavın Demlenme Süresi - Pilav Pişirme Süresi

Pilavlık pirincin tanelerinin iri, kirli beyaz renkte ve üzerinde kırmızı çizgileri olmalıdır


İtalyan mutfağının meşhur Risotto'sunu pişirmek için kısa pirinç "Arborio" kullanabilirsiniz


İyi bir pilav pişirmek için, kaliteli pilavlık Baldo pirinç ve doğru su ölçüsü kullanmalısınız


Pirinci ağzı kapaklı, hava almayacak kavanozda bir yıl süre ile saklayabilirsiniz


Pilavın tane tane olmasını istiyorsanız, pirinci bir süzgecin içinde soğuk su ile iyice nişastası gidene kadar yıkamalısınız Yayvan bir tencerede yağ kızdırıp, pirinçleri kavurmalı, daha sonra suyu ilave edip, tencerenin kapağını kapalı olarak pişirmelisiniz Pişirme süresi boyunca tencerenin kapağını açmamalı ve kaşıkla karıştırmamalısınız


Büyük porsiyonlarda pilav pişirirken, yayvan ve geniş bir tencere kullanmalısınız


Pilavın piştikten sonra yapışmamasını istiyorsanız, mutlaka piştikten sonra havlu kağıt koyup demlendirmelisiniz Havlu kağıt buharı çekip, pilavın buhardan ıslanmasını önleyecektir


Demlenen pilavı, çatalla hafifçe karıştırırsanız, fazla buhar çıkacağı için pirinçler yapışmayacaktır


Pilavı yayvan ve sığ bir tencere kullanarak pişirmelisiniz Tabanı küçük ve derin tencerede pişen pilavda alt kısımda kalan pirinçler ezilip yapışacaktır


Pişirdiğiniz pilavın renginin beyaz olmasını istiyorsanız, pişirirken içine birkaç damla limon suyu sıkabilirsiniz


Pirinci kavururken içine az tuz ilave ederseniz, pirinçler kırılmaz ve tane tane olur


Pilav pişerken kaşık ile karıştırırsanız kıvamı yapış yapış olur


Pilavı pişirdiğiniz suya baharatlar eklerseniz daha lezzetli olur


Pilav pişerken suyu biterse, kullandığınız her ölçü pirinç için ¼ su bardağı (sıcak su) ilave edip pişirmeye devam ediniz


Arta kalan sade pirinç pilavını çorbada, salatada ve garnitürlerde kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla